Van’ın ilk kapalı semt pazarları kaderlerine terk edildi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte pazar geleneğinin sürdürülmesi ve vatandaşların daha hijyenik bir alanda alışveriş yapmalarına imkan sağlayacak olan semt pazarları yapıldı. Yapılan semt pazarları henüz açılmadan tahribata uğradı.

Van’ın ilk kapalı semt pazarları kaderlerine terk edildi
VAN
Yayınlama: 23.06.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından seçimlerden önce tamamlanan 4 adet kapalı semt pazarı henüz açılmadı.  Prefabrik olarak tasarlanan ve yapı itibarıyla afetlere karşı dayanıklı olan kapalı semt pazarları İpekyolu ilçesi Yalı Mahallesi, Edremit ilçesi Eski Cami ve Şabaniye mahalleleri ile Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesi’nde yapıldı.

Seçimlerden sonra açılışı yapılamayan ve kapalı durumda olan Edremit İlçesi Eski Camii Mahallesi’nde bulunan kapalı semt pazarına zarar verildi. Herhangi bir güvenlik önleminin alınmadığı ve adeta kaderine terk edilmiş 4 bin metrekare alana sahip devasa yapının dışına zarar verilmeye başlandı.

Peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının da büyük ölçüde tamamlandığı yapının, ne zaman açılacağı ve hizmete alınacağı merak ediyor.

 

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.