Van’ın ilçe kütüphaneleri 486 Bin kitapla zenginleştirildi

Van’da kitap adına çok güzel işler yapıldığını belirten Vali Balcı, ilçe kütüphanelerinin kitap varlığının 230 binden 486 bine çıkarılarak zenginleştirildiğini söyledi. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan...

Van’ın ilçe kütüphaneleri 486 Bin kitapla zenginleştirildi
VAN
Yayınlama: 26.03.2024
A+
A-

Van’da kitap adına çok güzel işler yapıldığını belirten Vali Balcı, ilçe kütüphanelerinin kitap varlığının 230 binden 486 bine çıkarılarak zenginleştirildiğini söyledi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İl ve İlçe kütüphaneleri için farklı kategorilerde alınan kitapları inceledi.

Vali Balcı; ilçelerimize 11 bebek-çocuk kütüphanesi yaptık. Tefrişleri bitti. Açılışını yapacağız. Türkiye’de bir ilk olacak. 300 okulumuza yeni kütüphane yaptık, kitaplarla donattık. Edremit İlçemizde yeni bir kütüphane kurduk. İl merkezinde yeni bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. İnşaatı devam ediyor. Bunun dışında 3.5 milyon kitabı ilimize kazandırdık. 600 bin TÜBİTAK eserini çocuklarımızla buluşturduk. http://kitapvan.gov.tr adresinden kitap isteyen 100 bin çocuğumuza 200 bin kitabı PTT aracılığıyla adreslerine kadar ulaştırdık. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kütüphaneleri 511 bin kitapla zenginleştirildi. Kitap okuma saatleri devam ediyor. En çok kitap okuyan çocuklarımız ödüllendiriliyor” dedi.

Kaynak: ŞİLAN HACIYUSUFOĞULLARI-HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.