Van’ın havası ne kadar temiz?

Van’ın bazı mahallerinde kış aylarının gelmesiyle hava kirliliği oranında yine artış yaşandı. Kalitesiz kömür ve yakılan kalitesiz yakıtlar hava kirliliğini arttırıyor.

Van’ın havası ne kadar temiz?
VAN
Yayınlama: 29.01.2024
A+
A-

Uzmanlar, OECD verileri ve Türkiye projeksiyonunda her yıl 29 bin vatandaşın hava kirliliğine bağlı hastalıklardan dolayı yaşamını yitirdiği ve önlem alınmazsa bu sayının katlanacağını belirtiyor. Van’da ise denetim neredeyse yok denecek kadar az. Geliri düşük vatandaşlara dağıtılan yardım kömürlerinin kalitesiz oluşu hava kirliliğini tetikliyor.
Bacalardan çıkan soba ve kalorifer dumanları sebebiyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin bu konuya biran önce bir çözüm bulmasını istedi.


Van’a misafir olarak geldiğini belirten Sevgi Taş, “Sömestr tatili için buradaki akrabalarımın yanına geldim. Van çok güzel bir şehir ama maalesef kışın çekilmiyor. Vatandaşların çoğu doğalgaz kullanamıyor ve kömür yardımıyla ısınıyorlar. Birçoğu yardım kömürü kullanıyor. Kullanılan yardım kömürleri maalesef kalitesiz. Resmen nefes alamıyoruz. Zehir soluyoruz, temiz hava alamıyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.