Van’ın Gürpınar ilçesine doğalgaz ana hattı gelecek

Van’ın Gürpınar ilçesi için hayal olan doğalgaz, ilçenin 4 mahallesinde kullanılmaya başlandı. Taşımalı olarak kullanılan doğalgazın kısa zaman sonra ana hattan verilmesi bekleniyor.

Van’ın Gürpınar ilçesine doğalgaz ana hattı gelecek
Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-

Gürpınar için hayal olan ve imkânsız olarak görülen birçok proje ilçeye kazandırıldı. İlçeyi doğalgaz ile tanıştıran Hayrullah Tanış, şuan taşımalı olarak verilen doğalgazın kısa süre sonra ana hattan verileceğinin müjdesini verdi.
Konuyla alakalı konuşan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “İlçenin tamamında olmasa da 4 mahallemizde şuan kullanılıyor. Yaptığımız en güzel işlerden biri doğalgazın Gürpınar’a kazandırılmasıdır. Şuan insanlar evlerinde kullanıyor ve bize dua ediyor. Bana binlerce mesaj geliyor. Yani tekrar tekrar aynı mesajı atıp bana teşekkür edenlerde var. Bu sabahta bir teşekkür mesajı aldım. Tabi bu Gürpınar için bir hayaldi ve benim seçim vaatlerimden biri doğalgazdı. Ama ne yazık ki o günün şartlarında biz bunu söylediğimizde kimse inanmıyordu. İşte bu sadece bir seçim vaadidir diyorlardı. Allah’a hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Enerji Bakanımızın, Van Milletvekillerimizin, İl Başkanımızın bunda ciddi emek ve katkıları var. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum. Başardık, getirdik. Her yıl 2-3 mahallemize doğalgazı vermiş olacağız. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum CNC aracılığıyla doğalgaz veriliyor. 2024 yılı içerisinde BOTAŞ’la yapmış olduğumuz anlaşma gereği ana hat buraya gelecek. Tabi başta da söyledim, imar bunun önündeki en büyük engeldi. Bunu da 5000 hektarlık alan üzerinde Jeolojik etütlerimizi bitirdik. İmar çalışmalarımızı birimlerimiz ve belediyemiz hızla yapıyor. İnşallah bunu bitirdiğimizde doğalgazı vermek daha kolay hale gelecek ve insanlarımız hak ettiği değeri almış olacaklar” dedi.
“ŞUAN 3 MİLYON DEĞERİNDE BİR YATIRIMI VATANDAŞIMIZA ÜCRETSİZ VERİYORUZ”
Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara doğalgaz konusunda destek olduklarını belirten Tanış, ”4 mahallemizde 42 vatandaşımıza ücretsiz bütün doğalgaz masraflarını kombiden, peteklere kadar tüm masraflarını biz karşılıyoruz. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın katkılarıyla yapıyoruz. Bir proje sunmuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi ‘Sıfır Atık, Temiz Hava ve Temiz Enerji ‘ projesini başlattı. Bu konuyla alakalı biz de katkı sunmak amacıyla bir proje geliştirdik. Bu projemizde onaylandı. Şuan 3 milyon değerinde bir yatırımı biz vatandaşımıza ücretsiz veriyoruz. Ve her yıl 40-50 vatandaşımıza inşallah yardımcı olacağız. Her yıl bu katkıyı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.