Van’ın En Büyük Seçim Kordinasyon Merkezi Açıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Van Edremit seçim kordinasyon merkezi açıldı.

Van’ın En Büyük Seçim Kordinasyon Merkezi Açıldı
VAN
Yayınlama: 24.02.2024
A+
A-

Van’da Ak parti Edremit seçim koordinasyon merkezi açıldı. Açılışa; Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Ak Parti Eski Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Ak Parti MDK üyesi Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkan Adayı Süleyman Oflas ve çok sayıda partili katıldı. Açılışta konuşan İsmail Say yapacakları projeleri anlattı.

“Edremit ve Van’ı Şaha Kaldıracağız”
Kordinasyon merkezinin açılışında konuşan Ak Parti Edremit Belediye Başkanı İsmail Say; 2019’dan 2024’e kadar yürütmüş olduğum Edremit Belediye Başkanlığı görevi başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere genel merkezimiz ve il teşkilatımızın onayı ile tekrar verildi. Görev verildikten hemen sonra çalışmalarımıza ve saha çalışmalarına başladık ve bununda bir parçası olarak bugün Van’ın en güzel yerinde en büyük seçim koordinasyon merkezini açmanın mutluluğunu sizlerle birlikte yaşıyoruz. Biz 2019’da Edremit’i devr aldığımızda şuan da içinde bulunmuş olduğumuz Edremit Emin Paşa mahallesi dahil, 40 yılı aşkın sorunları olan alt yapıdan üst yapıya, ulaşımdan kanalizasyona kadar birçok sorunu vardı. Bu anlamda Elhamdülillah geçmiş olan 5 yıl içerisinde en önemli sorunların bir çoğuna el attık ve nihayete erdirdik. 21. Yüzyılda kanalizasyonu olmayan bir Edremit devr almıştık. Bunun da yüzde 80’ine yakınını bitirmiş olduk. Teslim ettik ve üzerini kapattık. Yine bir tarafıyla Türkiye’nin ve Dünya’nın en güzel doğa harikalarından biri olan Van Gölüne nazırken, bir tarafta da yılların birikmişliği ve sorunları vardı. İnşallah siz kıymetli halkımızın desteği ile 2024 ve 2029 yılları arası Sayın cumhurbaşkanımızın da deyimiyle Edremit’i ve Van’ı şaha kaldıracağız” dedi.

“Edremit Bölge’nin Cazibe Merkezi Olacak”
Yaptıkları ve yapacakları projelere de değinen Say şöyle konuştu; “Başta gençliğimiz olmak üzere kadınlar, çocuklar, dezavantajlılar ve engellilere yönelik hiçbir sosyal tesis bulunmamaktaydı. Elhamdülillah bugün yediden yetmişe, kreşinden üniversitesine kadar, üniversiteyi bitirip istihdamına kadar, Edremit’in tüm mensuplarına dokunuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunu bundan sonra da artırarak devam ettireceğiz. 2019-2024 yılları arasında yapmış olduğumuz projelerimizi siz halkımızla paylaştık ve yine 2024-2029 yılları arası yapacağımız projeleri de paylaştık. Bugün burada birkaç önemli başlığı tekrar dile getirmek istiyorum. Bizim Türkiye’de ilk yaptığımız sosyal belediyecilik örneği olan ve artık 501’in, 100’ün üstünde belediye tarafından örnek alınan YKS, ulaşım ve eğitim desteklerimiz elhamdülillah çığ gibi büyüyor bunu da 2024’ten itibaren altını çizerek söylüyorum. Edremit’ li olup üniversitede okuyan tüm kardeşlerimiz burs ve ulaşım desteği sahibi olacak. Özellikle annelerimiz, bu 5 yılda çok destek verdiğimiz annelerimiz ve ablalarımız bu anlamda Edremit’te gözünü yeni açan doğum yapan ablalarımıza annelerimize anne kartı uygulaması ile yeni doğan hediyesi vereceğiz. Onlarca projemiz var. İnşallah Edremit’te işsizliği önümüzdeki beş yıl içerisinde bitireceğiz. Şuanda bir çok proje aşaması bitmiş olan hastane, tekstil, bunun yanı sıra AVM ve oteller başta olmak üzere onlarca alanda yatırımların hazırlığını yaptık ve inşallah 1 Nisan’dan sonra düğmeye basacağız ve geçmiş beş yıldaki 5 binlik hedefimizi elhamdülillah 7 bine ulaştırdık. 2024’ten 2029’a ise bunu 10 bine çıkardık ve Edremit’te önümüzdeki 5 yıl içerisinde işsizliği tarihe karıştıracağız. Düğün masrafları artık katlanarak büyüdü. Düğün yapan tüm çiftlerimize düğün salonunu Edremit Belediyesi olaraktan , proje olarak açıkladık. Hayırlı uğurlu olsun. En önemli sorunlarımızdan biri olan ulaşımı Büyükşehirimizin desteği ile raylı sistem ve yeni açılacak bulvarlarla Van ve Edremiti birbirine artık çok daha yakın ve ulaşılabilir yapacağız. Edremit artık bölgenin cazibe merkezi olacak” dedi.

Güray; “Tek Derdimiz Memlekete Hizmet Etmek”
AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Yaklaşık 40 gündür yoğun bir seçim sürecindeyiz, bir haftadır da seçim koordinasyon merkezlerimizin açılışını yapıyoruz. Bizim tek bir derdimiz var bu memlekete hizmet etmek, biz de 13 ilçemizi kazanarak hükümetimizin tüm imkanlarını seferber ederek Van’ımıza hizmet edeceğiz. Ötekileştirmeyeceğiz birleşeceğiz. Beş yıldır gösterdiği hizmetlerden dolayı teşkilatım adına İsmail başkana teşekkür ederim. Belediyecilikte bazı süreçler hukuki ve teknik süreçten geçer, bu beş yılda görünen ve görünmeyen pek çok şey yaptık, Allah’ın izniyle yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Arvas: Van’ı Şahlandıracağız”
AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas’da , ” Zorlu süreç içerisinde hep daha ilerisine gideceğiz, milletimizin desteğiyle memleketimize sahip çıkacağız. 13 ilçe adayımızla beraber Edremit turizm ve güzelliğiyle marka bir ilçe oldu, başkanımızın birinci dönemi geçti, şimdi daha da iyi çalışmalarla gelecek. Teşkilatımızla beraber sahadayız. İnşallah beş yıl içinde Van’ı şahlandıracağız, sizlerleyiz, huzurumuz daim olsun, birlikteliğimiz ve beraberliğimiz birlikte olsun “dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.