“Van’ın ağaçlandırmaya daha çok ihtiyacı var”

Van Valisi Ozan Balcı, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Gününde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde geleceğe nefes olmak için fidanları toprakla buluşturarak can sularını verdi.

“Van’ın ağaçlandırmaya daha çok ihtiyacı var”
VAN
Yayınlama: 11.11.2023
A+
A-

Ağaçlandırma etkinliğine Vali Ozan Balcı’nın yanı sıra YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl protokolü, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Hep birlikte el ele vererek Van’ı daha çok ağaçlandıracaklarını belirten Vali Balcı, milli ağaçlandırma gününün memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.
“GEVAŞ BÖLGESİNDEN VAN’A GELİNCEYE KADAR SAĞ TARAFI İNŞALLAH AĞAÇLANDIRACAĞIZ”
Vali Balcı, “Bugün 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de bir araya geldik. Ağaçları ve çevreyi seviyoruz, önemsiyoruz, çevre korunma bilincine sahip bir Van olarak da bugün güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. Üniversitemizde ağaçlandırma faaliyeti yapıyoruz. Geçen sene Üniversitemiz, Valilik, Büyükşehir Belediyemiz ve Orman İşletme Şefliği ile birlikte yaklaşık 65 bine yakın ağaç dikmiştik. Bu sene inşallah bunu 100 bine tamamlıyoruz. 100 bin ağacı üniversite kampüsü ile buluşturmuş oluyoruz. Bunun dışında Van’ın ağaçlandırmaya daha çok ihtiyacı var. Gevaş bölgesinden Van’a gelinceye kadar sağ tarafı inşallah ağaçlandıracağız. Geçen sene yine 50 bini ceviz olmak kaydıyla 200 bine yakın meyve fidanını toprakla buluşturduk. Bu seneki hedefimiz inşallah 200 bini sonbaharda 100 bini de ilkbaharda olmak üzere 300 bin meyve fidanını Van’ın kendine has meyveleriyle aşılayarak çiftçilerimize dağıtacağız. Çatak’ta ve Bahçesaray’da, özel ceviz alanları, ceviz bahçeleri kuruyoruz. 2 milyonluk bir fidanlık kurduk. 1 milyonu değişik çam türleri ve 1 milyon 100 bin civarında da meyve fidanımız var. Hep birlikte el ele Van’ı daha çok ağaçlandıracağız. Çünkü memleketi, milleti sevmek ağaçlarıyla, dağlarıyla, taşlarıyla, ovalarıyla, yaylalarıyla, meralarıyla, kurduyla, kuşuyla, börtüsüyle, böceğiyle, florasıyla, manileriyle, türküleriyle, beraber sevmektir.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.