Van’ın 81 yıllık çay evi tarihe ışık tutuyor

Van’da 1942 yılında açılan ve kentin tarihini yansıtan Kardeşler Çay Evi, temiz ve samimi ortamı ile yaz-kış müşterilerine hizmet etmeye devam ediyor.

Van’ın 81 yıllık çay evi tarihe ışık tutuyor
VAN
Yayınlama: 13.12.2023
A+
A-

Özellikle bürokrasiden isimlerin yoğun ilgi gösterdiği çay evi açık müze görevi de görüyor. Çay evinde gazete kupürlerinin yanı sıra Vanspor’un da ilk kadrosunun yer aldığı posterler bulunuyor. Buluşmaların ana merkezi haline gelen Kardeşler Çay Evi’nde tesbih ve yüzükler de satılıyor. Hacı İhsan Usta’nın yanında çırak olarak işe başlayıp şimdilerde çay evinin sahibi olan Dolayı Öztürk, bu kültürün ölmemesi için çaba sarf ediyor.

VAN’IN EN ESKİ ÇAY EVİ
Kardeşler Çay Evi’nin 3. Kuşak temsilcisi olan çay evi sahibi Dolayı Öztürk, 42 yıldır aynı yerde çalıştığını belirtti. 1942 yılından bu yana hizmet veren çay evinin Van’ın en eski iş yerlerinden olduğunu ifade eden Öztürk, “Burayı rahmetli ustamdan devraldım. Van’ın en eski kahvesi olması bizim için bir avantajdır. Burada nezih ve sigarasız bir ortam var. Bu yüzden insanlar bizi tercih ediyor. Semaverimiz bakır. Şimdi yapılan semaverler gibi de otomatik değildir. Bizler buradaki eski ambiyansını bozmadık. Buraya her kesimden misafirlerimiz geliyor” dedi.

“TARÇININ BEREKETİ İLE İŞLERİMİZ GÜZELLEŞİYOR”
Bir kahvenin ortamını güzelleştirenin soba olduğunu dile getiren Öztürk, “Sobanın üzerinde kaynayan tarçınımız doğaldır. Tarçının kokusu ortamımızı güzelleştiriyor. Tarçın bereketiyle işlerimizi güzelleştiriyor. Bazen kadınlar bile dışarıdan gelip kağıt bardaklarla tarçın alıyorlar” diye konuştu.
Çay evinin havasını ve ambiyansını çok beğendiklerini belirten müşteriler ise çay evini çok sevdiklerini ve burada zaman geçirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.