Van’daki seyyar satıcı devri bitiyor mu? Belediyeden açıklama geldi

Van Büyükşehir Belediyesinin web sitesi üzerinden bir duyuru yayınlandı. Yayınlanan duyuruda Van’daki seyyar tezgahlarının yasaklandığı açıklandı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Van’ın hangi cadde ve sokağına baksanız...

Van’daki seyyar satıcı devri bitiyor mu? Belediyeden açıklama geldi
VAN
Yayınlama: 11.05.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesinin web sitesi üzerinden bir duyuru yayınlandı. Yayınlanan duyuruda Van’daki seyyar tezgahlarının yasaklandığı açıklandı.
Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Van’ın hangi cadde ve sokağına baksanız usulsüz bir şekilde konumlanmanın gerçekleştiğini görmekteyiz. Cadde ve sokakların seyyar tezgâhlar ile dolması, yine birçok sokağımızda esnafın düzensiz bir biçimde masa ve sandalyelerini yerleştirmiş olması, kent genelinde üst seviyede bir görüntü kirliliği yaratmakta ve bu durum vatandaşlarımızın ciddi manada tepkisine neden olmaktadır. Bu görüntü kirliliğinin ve düzensizliğin ortadan kaldırılması için belediyemiz Zabıta Daire Başkanlığı tarafından bir süredir çalışma başlatılmış, bu çalışma çerçevesinde sokakların usulsüz kullanımına neden olan seyyar satıcılar ve esnaf tek tek uyarılmaya başlanmıştır. Bu uyarılar çerçevesinde ayrıca oluşan bu düzensizliğin giderilmesi için belli bir takvim belirlenmiş olup, bu takvime uyulması için gerekli bildirimler yapılmıştır. Bu uyarımızı yineliyoruz, sokak ve kaldırımların görüntü kirliliğine neden olan tüm tezgâhların 13 Mayıs Pazartesi günü itibariyle belediyemiz zabıta ekipleri tarafından kaldırılacağını önemle belirtmek istiyoruz. Gerek seyyar satıcılardan, gerekse de çarşı esnafımızdan ricamız, belediyemiz zabıta ekipleri tarafından yapılan uyarının dikkate alınması ve gereğinin yapılmasıdır. Bilinmesini isteriz ki, bu kent hepimizin ve ancak el ele verirsek yaratılan bunca tahribatın üstesinden gelebiliriz. Ayrıca Van’da yaşayan vatandaşlar olarak birbirimizin hakkına saygı duyduğumuz, birbirimizin hakkını hukukunu koruduğumuz sürece birlikteliğimizi en güçlü şekilde sağlayabileceğimizi unutmayalım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.