Van’daki iş yerleri boykot ürünlerini satmıyor

Katil israilin 7 Ekim 2023 tarihinde Filistin’de başlattığı soykırım devam ederken, dünya çapında Siyonist çetesinin ürünleri boykot ediliyor. Van’da da boykot ürünü satmayan iş yerlerinin sayısı artıyor.

Van’daki iş yerleri boykot ürünlerini satmıyor
VAN
Yayınlama: 27.08.2024
A+
A-

Soykırımcı israile doğrudan veya dolaylı olarak destek veren firmaların ürünlerini satmadıklarını belirten Vanlı esnaflar, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren tamamen yerli ve milli ürünler sattıklarını söyledi. Böylece hem israil ve destekçilerinin ürünleri satılmıyor hem de yerli ürünlerin tercih edilmesi ile ülke ekonomisine destek sağlanmış oluyor.

7 Ekim öncesi almış oldukları bazı ürünleri de reyonda bulunduran işletmeler, bu ürünlerin üzerine “Boykot ürünüdür” etiketi yapıştırdı. İşletmeciler, normal zamanda birkaç haftada tüketilen söz konusu bu ürünlerin aylarca reyonda kaldığını ve satın alınmadığını söyledi.

“İsrail’e desteğini açıklayan tüm firmaların mallarını mağazamızdan çıkardık”

Konuyla ilgili konuşan esnaf Uğur Baş, boykot ürünlerin satışını tamamen bıraktıklarını belirterek,  Bir taraftan boykotu terk ederken bir taraftan da yerel ürün satışına geçtiklerini ifade etti.

Baş, “Şu an yüzde 99 yerel ürün portföyü ile hizmet veriyoruz. Yerel markalarımız yeterince kaliteli ve çeşitliliği yüksektir. Boykotun ülkeye faydası oldu. Örneğin yerel bulaşık makinesi tabletini daha önce bulamıyorduk, şu an 8 markamız bu tabletlerden üretiyor. Biz sadece İsrail odaklı bir boykot yapmıyoruz. İsrail’e desteğini açıklayan tüm firmaların mallarını mağazamızdan çıkardık” dedi.

Market olarak yüzde 99 yerel ürünlere döndüklerini dile getiren Baş, 7 Ekim tarihi öncesi ellerinde bulunan yabancı markaları tüketemediklerini, vatandaşın bu konudaki duyarlılığının da yüksek olduğunu kaydetti.

“Boykot ettiğimizden beridir ciromuz sattı”

Mağaza müdürü Cesim Gülsaran ise her zaman mazlum insanların yanında olduklarını belirterek, “Bizim elimizden gelen bir boykotsa onu da uygulamaya çalışıyoruz. 7 Ekim öncesi almış olduğumuz ürün grupları hariç, o günden sonra tek bir İsrail ürünü almadık. Rızkı veren Allah’tır. Bu durumda satışlarımız, düşerse de düşsün diyorum ama öyle olmadı. Boykot ettiğimizden beridir ciromuz arttığının farkındayız. Her ürünün muadilini bulabiliyorsunuz. Bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz. Yerli ürünlerimizi bırakıp, başka kapıya yönelmemeliyiz” diye konuştu.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.