Van’da yol yapım çalışmaları sürüyor  

Van Büyükşehir Belediyesi, mahalle yolları ve kent merkezindeki ana arterlerde yol bakım-onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Van’da yol yapım çalışmaları sürüyor  
VAN
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı 14 şantiye şefliği, onlarca araç ve yüzlerce personel ile sorumluluk alanındaki yollarda çalışıyor.

Kırsal mahalle yollarında başlatılan altyapı çalışmaları devam ederken, kent merkezinde de yol ve kaldırım, bakım onarım çalışmaları yapılıyor. Tamamı belediyenin idari işgücü ile yürütülen çalışmalarda kırsal mahalle ve arazi yollarında genişletme, reglaj, stabilize, baks, koruge boru ve menfez çalışmaları gerçekleştirilirken, merkezde ise yol bakım onarım yama ve yaya yolu onarım çalışmaları yürütülüyor.

Belediyeye ait onlarca iş makinası ve 100’lerce personelin yürüttüğü çalışmalar, birçok noktadaki tamamlanırken, Saray ilçesi Karahisar, Kekikdüzü, Turan mahalleri ve İslamköy Mezrası, Gürpınar ilçesi Topyıldız grup yolu, Taşlıyazı, Yalınca, Arındı ve Düzgören mahalleleri, Çatak ilçesi Uzuntekne, Narlı ve Çılga grup yolu, Muradiye ilçesi Beşparmak, Gülliçimen ve Fevzi Çakmak mahalleleri, Gevaş ilçesi Dokuzağaç, Selimiye mahalleleri ile Cumhuriyet Caddesi, Çaldıran ilçesi Tepeli Mahallesi, Başkale ilçesi Sallıdere, Mahmutabat, Yukarıdurak ve Yukarıdallı mahallelerinde genişletme, reglaj, stabilize, baks, koruge boru ve menfez çalışmaları devam ederken, Tuşba İlçesi Dibekdüzü Mahallesi, İpekyolu ilçesi Ortanca grup yolu ve Güvelek Mahallesi, Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesi enkaz kaldırma çalışması yapılıyor.

Ayrıca kent merkezindeki Zeve Caddesi, Eski Ceza Evi Caddesi, Eski Erzurum Yolu, Erek Meydanı, Sağlık Sokak, Selimbey Mahallesi Kaplan Sokak gibi birçok noktada ise yol bakım onarım ve yama çalışmaları yapılıyor.

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.