Van’da yabancı uyruklu kadınlar için dikiş atölyesi açıldı

Van’da Alman Uluslararası işbirliği kurumu(GİZ) fonları ile ev sahibi topluluk mensupları ve engelli-engelsiz yabancı uyruklu kadınlar için dikiş atölyesi açıldı. Kadınların hem sosyal uyum hem de...

Van’da yabancı uyruklu kadınlar için dikiş atölyesi açıldı
VAN
Yayınlama: 20.03.2024
A+
A-

Van’da Alman Uluslararası işbirliği kurumu(GİZ) fonları ile ev sahibi topluluk mensupları ve engelli-engelsiz yabancı uyruklu kadınlar için dikiş atölyesi açıldı.

Kadınların hem sosyal uyum hem de istihdam edilebilirliklerinin artırılması için açılan atölyeye 30 kursiyer kadın katılım sağladı.  Atölyeler sabah ve öğlenden sonra olmak üzere 15 kişilik guruplar halinde devam ediyor.  Van İpekyolu Halk Eğitim Merkezi ile yapılan protokol sonrası gerçekleştirilen işbirliği ile eğitimlerini bitiren kursiyerlere kurs bitirme belgeleri verilecek.

Farsça tercüman ve işaret dili tercüman desteği ile verimli bir çalışma yürütülüyor. Kursiyer kadınlar belli aralıklar ile hijyen, üreme sağlığı, ilk yardım, engelli hakları ve kadın hakları konularında bilgilendirilmektedirler.

Bu bağlamda, VİED ofisinde ücretsiz olarak alanın da uzman kişiler tarafından Av. Sinan Taşdemir, Sosyal Hizmet Uzmanı Rıdvan Caniş, Psikolog: Zafer Taş, tüm danışanlara öncelikli olarak kadınlara hizmet vermektedirler.

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.