Van’da uzmanlar, hayvan sahiplerini bahar hastalıklarına karşı uyardı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıklar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kaya, ilkbaharda hayvanların hastalanmaması için önemli uyarıda bulundu. Baharla...

Van’da uzmanlar, hayvan sahiplerini bahar hastalıklarına karşı uyardı
VAN
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıklar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kaya, ilkbaharda hayvanların hastalanmaması için önemli uyarıda bulundu.

Baharla birlikte hayvanlarda bazı hastalıklar meydana gelebilmektedir. Bu hastalıklardan dolayı birçok hayvan telef olmakta ve buna bağlı olarak da maddi kayıplar yaşanmaktadır.  Bu durumun önüne geçmek için bazı tedbirlerin alınması gerekiyor.

Bahar ayalarında hayvanlarda görülen hastalıklar ile ilgili konuşan Prof. Dr. Kaya, hayvanların bahar aylarında hasta olmaları ya da doğurdukları yavruların hasta olması veya ölmelerinin en başta sebebinin sonbaharda yapılması gereken aşıların yapılmaması ve hayvana verilen yemler olduğunu söyledi.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bilinçli yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Kaya, ahırların ve hayvanların kışın barındığı yerlerin mutlaka iyi havalandırılması gerektiğini de vurguladı.

 

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.