Van’da “ Uygun fiyata bungalov tatili” dolandırıcılığı sürüyor

Van’da hiç olmayan bungalov evlerini kullanarak sosyal medya üzerinden “Van Yeşil Su Bungalov” adıyla hesap açan şahıslar, insanları dolandırmaya devam ediyor. Dolandırıcıların ağına son olarak R.D. isimli iş adamı düştü.  

Van’da “ Uygun fiyata bungalov tatili” dolandırıcılığı sürüyor
VAN
Yayınlama: 02.09.2024
A+
A-

Van’da tatil yapmak isteyen bir iş adamı,  4 bin 200 lira karşılığında bungalov evlerinde tatil yapmak istedi. Dolandırıcılar tarafından paylaşılan hesaba parayı gönderen iş adamı dolandırıldığını sonradan anlasa da parasını kaptırdı.

Van’ın turistik potansiyelini fırsat bilen dolandırıcılar, sosyal medya ve çeşitli internet siteleri üzerinden sahte bungalov evlerinin tanıtımını yaparak, insanlara hayali tatil paketleri sattı. ‘Van Yeşil Su Bungalov’ evleri adlı sosyal medya hesaplarıyla insanları tuzağına düşüren dolandırıcılar, son olarak R.D. isimli vatandaşı dolandırdı.

Dolandırıcılar, çeşitli sosyal medya platformlarında lüks ve konforlu bungalov evlerinin fotoğraflarını paylaşarak, tatilcileri cazip fiyatlarla ikna ediyor. Vatandaşlar da kendilerine sunulan bu cazip tekliflere inanarak rezervasyon yapıp ödemelerini gerçekleştiriyor. Ancak, tatil için Van’a geldiklerinde karşılarında bungalov evleri yerine boş bir araziyle karşılaşıyor.

‘Van Yeşil Su Bungalov’ evlerinde tatil planı yapan mağdur R. D, “Ben paramı kaptırdım kimse aynı hatayı yapmasın. Yeşil Su bungalov diye bir sayfası var. Parayı aldı iletişimi kesti” diyerek başka insanların da aynı mağduriyeti yaşamaması için uyarıda bulundu.

DOLANDIRICILAR İLE YAPILAN GÖRÜŞMELERİN KAYITLARI

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.