Van’da ücretsiz Yaz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı

Van’da 40 branştaki 03-18 yaş ücretsiz Yaz Spor Okulları’nın açılış programı yapıldı.

Van’da ücretsiz Yaz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı
VAN
Yayınlama: 27.06.2024
A+
A-

İpekyolu Futbol sahasındaki açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Halkoyunları gösterisi sonrası konuşan Van Valisi Ozan Balcı, iki yılda spora çok önemli yatırımlar yapıldığını belirtti.

“Gençlerimiz ve çocuklarımız için çok güzel işler yaptık, yapıyoruz”

Gelecek nesilleri önemsediklerini belirten Vali Balcı, “Bizim için çok önemli. Bundan dolayı onların akademik, fiziksel, ruh sağlığı, zihinsel anlamda iyi olmaları bizim için elzemdir. Bu yüzden devletimizin bütün imkânlarını, kapasitesini çocuklar ve gençler için kullanmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız için çok güzel işler yaptık, yapıyoruz. İlimizin çok güzel antrenör, beden eğitimi kadrosu var. Onları destekliyoruz. Ayrıca spora büyük önem veren ailelerimiz. Onları da tebrik ediyorum” dedi.

“50 milyon TL’lik malzeme desteğinde bulunduk”

İlde yapılan spor yatırımlarına da değinen Vali balcı, “Son iki yılda çok güzel kapsamlı sporcu fabrikaları yaptık. Okullarımıza 300 tane voleybol, basketbol sahası yapıldı. Yine okullarımıza 76 tane halı saha yapılıyor. 26 tane kapalı spor salonu yapıldı, hepsi hizmette. 13 tane yüzme havuzu yapıldı. Amatör spor kulüpleri ve okullara 50 milyon TL’lik malzeme desteğinde bulunduk. Edremit’te spor adasında spor lisesi yapıyoruz. Bittiğinde ilimizin sporuna çok büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“Spora desteğimiz devam edecek”

Spora olan desteklerinin devam edeceğine dikkat çeken Vali Balcı, “Ben şuna inanıyorum; kısa ve orta vadede ilimizdeki çocuklarımız sadece ilde değil, bölgesel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli dereceler elde edecek. Sporu seven, sporu destekleyen bir vali olarak sporcularla beraber olmaktan, onların başarılarını paylaşmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Spora desteğimiz devam edecek. 40 ayrı branşta açılacak ücretsiz yaz spor okullarının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali Balcı,  konuşmasının ardından bazı sporcularla masa tenisi, badminton oynayarak fotoğraf çektirdi.

Programa, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras, sporcu camiası, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: ŞİLAN HACIYUSUFOĞULLARI-HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.