Van’da turşuluk sebzeler tezgâhtaki yerini aldı

Van’da ev hanımlarının turşu telaşı başladı. Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte turşu telaşı da başladı.

Van’da turşuluk sebzeler tezgâhtaki yerini aldı
VAN
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Uzmanlar tarafından doğal antibiyotik diye adlandırılan turşuluk malzemeler, Van tezgahlarındaki yerini aldı. Kentte bulunan birçok manavda turşu yapımında kullanılan tüm malzemeleri bulmak mümkün. Ev yapımı turşular kış sofralarının vazgeçilmezi haline geldi. Hal böyle olunca turşuluk malzemelere olan ilgi de arttı.


“TALEP OLDUKÇA FAZLA”
Van’da turşuluk malzemeleri satan manav Vahdet İnan, “Turşuluk malzemelerimiz tezgahlarda. Talep oldukça fazla. Vatandaşların birçoğu turşuyu hazır almak yerine kendi yapmayı tercih ediyor. Buradaki ürünlerimizin birçoğu yerli ürün ve taptaze. Bizim için müşterilerimizin sağlığı her şeyden önemli. Turşu için en çok talep kornişona var. Onun dışında kelek diye tabir ettiğimiz küçük kavun, domates, biber, havuç, mor lahana, süs biber, sarımsak, sirke ne ararsanız hepsi var. Kilo fiyatları 45 ve 80 lira arasında değişiyor” dedi.


“EV YAPIMI TURŞU VAZGEÇİLMEZİMİZ”
Yıllardır kendi turşularını el emeğiyle yaptığını ifade eden Gül Özer de “Yaklaşık 10 yıldır turşuyu kendim yapıyorum. Eşim ve çocuklarım çok seviyor. Evime hazır ürünler almamaya özen gösteriyorum. En çok tükettiğimiz ürün turşu. Bizim için her şeyden önde geliyor. Turşu için seçtiğiniz sebzeler çok önemli ve çok taze olması gerekiyor. Kimi insanlar turşu için limon kullansa da kimileri de sirkeyi tercih ediyor. Benim tercihimde sirkeden yana. İnşallah her yıl olduğu gibi bu yılda turşularım güzel olur” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.