Van’da travertenlere ulaşım artık daha kolay olacak

Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla 9 kilometrelik Dereiçi ve Deringeçit grup yolunda sıcak asfalt çalışması yapılıyor. Böylece turistler Başkale travertenlerine daha kolay ulaşabilecek.

Van’da travertenlere ulaşım artık daha kolay olacak
VAN
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi Başkale ilçesinde bulunan ve Pamukkale’yi andıran doğa harikası Başkale travertenlerine ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için 9 kilometrelik Dereiçi ve Deringeçit grup yolunda asfalt çalışması yapıyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ve Başkale Belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmasıyla birlikte her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Dereiçi Mahallesi travertenlerine ulaşım daha konforlu hale gelecek.

Dereiçi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar yolun tamamlanmasıyla birlikte bölgenin daha rahat ve güvenli bir ulaşıma sahip olacağını söyledi. Bugüne kadar turistlerin yol sıkıntısı nedeniyle bölgeye gelemediklerini de belirten mahalle sakinleri, yol sıkıntısının ortadan kalkmasıyla doğal güzelliklerin ön plana çıkacağını ve Pamukkale gibi hak ettiği ilgiyi göreceğini ifade ettiler.

Sıcak asfalt seriminin ardından yolda yapılacak olan yol çizgisi, trafik tabela çalışmasıyla grup yolu modern bir görünüme kavuşacak.

Kaynak: BÜLTEN- VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.