Van’da trafikte sorun çok ama çözen yok!

Van’da, trafik sorunu, Arap saçına dönmüş durumda. Bu durum kenti yaşanmaz bir hale getiriyor.

Van’da trafikte sorun çok ama çözen yok!
VAN
Yayınlama: 06.08.2024
A+
A-

Van’da her geçen gün trafiğine onlarca araç ekleniyor. Trafiğin artan yüküne rağmen görünür bir çözüm yok. Ama sorunlar çok. Trafiğin içinden çıkılmaz hale gelişinde, çoğalan araçlar kadar yetkililerin de bu konuya hiç çözüm üretememeleri neden oluyor.
Van’da trafik sorununun yıllardır var olduğunu ve bu durumun artık can sıkmaya başladığını söyleyen bazı sürücüler sıkıntılarını dile getirdi.
Sürücüler, ”Sokak aralarında park edecek yer bulamayanlar araçlarını ana caddelere park ederek çözüm üretiyorlar. Bazı yerlerde hemen oraya park yasağı ya da park etmeyi engelleyecek bariyerler koyuyorlar. Ancak yasak koymakla bu sorun çözülmez, çözülmüyor. Çözüm şehir içinde özellikle de sokak aralarında her karışı değerlendirerek bencillere karşı düzenlemeler yaparak otopark alanları çoğaltılmalıdır. Çoğu araç sahibi ana caddelere park ediyor. Bu da trafiği sıkıştırıyor, yavaşlatıyor. Bazı sürücüler çok tuhaf, kırmızı ışık yandığı anlarda bile, hız kesmeyerek süratli araç kullanıyorlar” ifadelerini kullandılar.


“Yayalarda sıkıntı!”
Trafikte sadece sürücülerin değil yayalarında sıkıntı teşkil ettiğini söyleyen sürücüler, “Trafikte yayalara öncelik veren bir uygulama var. Birçok sokağa ve caddelerde yaya önceliği çizgileri bulunuyor. Bu kurala genelde araç sürücüleri çok büyük bir oranda uyuyorlar. Yalnız buradaki sorun yayaların bu uygulamayı biraz yanlış anlamalarından kaynaklı sorunlar. Bunları görüyor ve yaşıyoruz. Çoğu yaya her yerde ve her zaman yayanın öncelikli olduğunu sanıyor ve yola atlıyor. Bu da her an kazayı çağırıyor. Şöyle ki; Araçlara yeşil ışık yanmış hareket ediyor. Bakıyorsunuz yaya kendisine kırmızı ışık yansa bile araçların önüne yürüyor. Ya da refüj aralarından hiç dikkat etmeksizin yola atlayanlar oluyor. Çoğunlukla da yaya geçidi olmayan yerden yola aniden fırlayanlar da oluyor. Veya yaya önceliği var diye yolu bilerek ve isteyerek en kısa yerden geçmek yerine, adeta gıcıklık olsun dercesine yolu çaprazlamasına geçiyor. Bir kısım yaya da (hasta ve yaşlıları kastetmiyorum) özellikle yavaş yavaş sallanarak yolu geçiyor (yol kural onun ya). Sanıyorsunuz ki hasta ya da sakatlığı var ama karşıya geçti mi bir anda yürüme hızı artıyor. Demek ki bazı yayalar bunları yapmaktan ayrı bir haz alıyor” dedi.


“Trafik sorununa bir çare!”
Aşılması neredeyse imkânsız gibi görünen trafik sorunuyla alakalı yetkililere seslenen sürücüler son olarak şunları söyledi:
“Yetkililerin biran önce bu konu hakkında oturup plan yapmaları gerekiyor. Yoksa bu durum gittikçe daha da içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Trafik sorunu konusunda neredeyse İstanbul’a yarışır hale geldik. Bu sorunu çözecek hiç kimse olmadı bu zamana kadar. Yetkililerden tek ricamız çözüm üreteceklerin bir an çözüm üretmeleri, herkesin trafik kurallarını bilmeleri, uygulaması ve uymasıdır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.