Van’da trafik bildiğiniz gibi!

Van’ın en büyük sorunlardan biri olan trafik sorunu bir türlü çözülemiyor. Dışardan Van’a gelen birçok kişi trafik sorunuyla karşı karşıya kalıyor.

Van’da trafik bildiğiniz gibi!
VAN
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Kavşaklardaki tıkanıklığın kördüğüm haline geldiği, trafikte bekleme süresinin neredeyse 50 dakikaya yükseldiği Van’da, vatandaşlar yaşamlarını trafiğe göre uyarlamaya başladı. Kentin birçok noktasında hep aynı sorun yaşanıyor.
Şehir merkezine gelen sürücülerin yaşadığı geri dönüş zorlukları ve trafik sıkışıklıkları kentte önemli bir sorun olmaya başladı. Depremden sonra olağanüstü göç alan ve doğru düzgün bir çevre yolu bile olmayan Van’da, sabah ve akşamları oluşan yoğun trafik her geçen gün artış gösteriyor. Trafik yer yer durma noktasına gelirken, sürücüler alternatif güzergâh bulmakta sıkıntı yaşıyor.
Bazı sürücüler ve bölge esnafları trafik sorunlarının çözümü için daha fazla önlem alınmasını istedi. Özellikle evden işe gitmeye zorlandıklarını belirten sürücüler, “Ne kadar erken çıkarsak çıkalım yine de trafiğe yakalanıyoruz. İstanbul’un trafiği diyorlar ama bence Van trafiğinin de İstanbul trafiğinden kalır yanı yok. Van çok güzel bir şehir ama trafiği asla çekilmiyor” ifadelerini kullandılar.
Bu konudan bir hayli muzdarip olan bölge esnafının da sadece trafikle değil, park sorunuyla da başı dertte. Dükkânlarının önüne park edilen araçlardan şikâyetçi olan esnaf, yetkililere seslenerek bu duruma çare bulunmasını istedi.
Esnaf, “Yıllardır trafik sorunu hep aynı. Kimse bir şeyler yapmıyor. Van trafiği tıpkı Arap saçı gibi. Kimse çözemiyor. Aynı şekilde park sorunu da öyle. İnsanlarımız maalesef çok duyarsız. Araçlarını bile bile dükkânlarımızın önüne park ediyorlar. Uyardığımızda da ‘tamam hemen çıkacağız’ diyorlar. Ancak gelmeleri en az 2 saati buluyor. Burası park yeri değil, dükkân önü. Müşterilerimiz doğru düzgün gelemiyorlar onların yüzünden. Bu sorunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.