Van’da toplu taşımada “Kısa mesafe ücreti” talebi

Van’da toplu taşıma araçları kısa ve uzun mesafe için aynı ücreti alıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar kısa mesafe için ulaşım ücretlerinde indirim yapılması gerektiğini ifade etti.

Van’da toplu taşımada “Kısa mesafe ücreti” talebi
VAN
Yayınlama: 16.07.2024
A+
A-

Van’da ulaşım sıkıntıları bitmiyor. Bu sıkıntılara birde toplu taşıma araçlarında alınan kısa mesafe ücretleri de eklendi. Van’da toplu taşıma ücretleri 13 lira 50 kuruş. Bazı vatandaşlar kısa mesafe olarak toplu taşıma araçlarını tercih ettiklerinde de kendilerinden tam ücret alındığını dile getirdi.
“Kısa mesafe için de tam ücret alınıyor”
Şükran Özarvas, “İş yerim çok uzak değil evime kısa mesafede ama ben bazen çok yorgun yâda geç kaldığım zamanlarda toplu taşıma araçlarını tercih ediyorum. Araca bindiğimde ücretin yarısı alınması gerekirken aksine tam ücret alınıyor. Söylediğimizde ses çıkarmıyorlar. Bu çok kötü bir durum böyle olmaması gerekiyor. Bazen araçlar dolu oluyor. Ayakta kalmak zorunda kalıyoruz. Hiçbir kurala uyulmuyor maalesef. Ayakta gitmenin haricinde minibüsler hınca hınç dolduruyor. Resmen sanki insanları istifliyorlar. Yaşlılar yâda hamile kadınlar bazen ayakta yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar. Kesinlikle denetim şart. Sırf klimalar açılmasın diye kapıları açık bırakıyorlar. Yazık günahtır. Buradan belediye yetkililerine seslenmek istiyorum. Lütfen bu konuda daha dikkatli olsunlar” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.