Van’da sokaklar sular altında kaldı

Van’ın İpekyolu ilçesinde belediye ekipleri tarafından yapılan yanlış yapılan asfaltlamadan dolayı kapanan rögar kapakları suyun gitmesine engel oluyor. Adeta göle dönen sokaklar, mahallelilerin yaşamını olumsuz anlamda etkiliyor.

Van’da sokaklar sular altında kaldı
VAN
Yayınlama: 16.08.2024
A+
A-

İpekyolu ilçesinin en kalabalık mahallelerinden olan Bahçıvan Mahallesi’nde yapılan yanlış yol çalışmaları nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu. Yanlış asfaltlamadan dolayı rögar kapaklarının kapanması suyun gidişini engelleyip, sokakların suyla dolmasına neden oldu.

“Yüzbinlerce insan mağdur”

Yaşanan sorunu sosyal medya hesabından paylaşan Bahçıvan Mahalle Muhtarı Nurten Sağlam, şu ifadeleri kullandı:

“Mahallemdeki iki sokak ile alakalı sayısızca dilekçe verdim, belediyelere defalarca gidip geldim. İstediğim vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi şahsi talebim belediyeden asla olmadı. Yaklaşık on üç bin insanı temsilen seçildim. Vazifem, insanlarla kurumlar arasında bir nevi köprü olabilmek, bana iletilen sorunları kurumlara iletmek, takibini yapmak ve çözüm üretmek. Gururla söylemem gerekirse ben seçilmişim! İnsanlar evlerine girebilmek için neredeyse kayık kullanmak zorunda kalıyor. Belediyenin yanlış yaptığı asfalt kapatılan su giderleri olmayan drenaj nedeni ile yüzlerce insan mağdur. Mahalle sakinlerim doğal olarak tepkili çözüm için beni arıyorlar ve bende muhatap bulamıyorum. Şehrin göbeğinde Van’ın kalbi olan mahallemde hala bunları konuşuyor olmaktan utanç duyuyorum. Bir kez daha lütfen diyorum kış gelmeden artık bu iki sokağımdaki kangrenleşmiş sorunu ötelemek yerine çözüm bulun. Belediyenin bozduğu sokağı belediye düzeltsin. Eli tetikte beni aforoz etmek için bekleyenlerde var ise buyursun. Hiç bir amaç ve çıkarım yok. Şahsi sorunum yok. Sadece işimin gereği olan hizmeti istiyorum, Mahalle sakinlerimin mağduriyetinin giderilmesini istiyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.