Van’da sel ve su taşkınlarına karşı menfez çalışması yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde olası sel ve su taşkınlarına karşı başlattığı yol altyapı ve menfez çalışmalarını sürdürüyor.

Van’da sel ve su taşkınlarına karşı menfez çalışması yapıldı
VAN
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

Kentte olası sel ve su taşkınlarına karşı tedbir alan Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalleler başta olmak üzere kent genelinde sorumluluk alanında bulunan yollarda başlattığı altyapı, menfez ve baks çalışmalarına devam ediyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığınca belediyenin idari işgücü ile yapılan çalışmalar bazı noktada tamamlanırken, selden etkilenen ilçeler başta olmak üzere birçok noktada ise çalışmalar devam ediyor.

Ekipler, İpekyolu (Rêyaermûşê) ilçesi Ortanca (Siyewan), Değirmenköy (Derman) mahallelerinde köprü, menfez onarım ve koruge boru çalışması yaparken, Gürpınar (Payîzava) Topsakal (Paçan) Mahallesi selden dolayı çöken yol, Çaldıran (Ebexe) ilçesi Üçgözler (Kaşım) Mahallesi menfez çalışması, Saray (Serav) ilçesi Karahisar (Qerehîsar), Kekikdüzü (Kavlik) ve Örenburç (Setmanis) mahallelerinde ise sel sonrası başlattığı çalışmaları  sürdürüyor.

Ayrıca Başkale (Elbak) ilçesi Köprüağzı (Xokan) mahallesi menfez ve taş tahkimat çalışması, Özalp (Qelqeli) Dorutay (Taşormi) Mahallesi menfez onarımı, Muradiye (Bêgirî) ilçesi Babacan (Sittigulan) ve Fevzi Çakmak (Çeqmaq) mahallerinde menfez yapım çalışması ve Tuşba (Tûşba) ilçesi Karaağaç (Qereğaç ) Mahallesindeki menfez çalışmaları tamamlandı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde taşkın riski olan yollarla ilgili de çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.