Van’da sakatat fiyatları kırmızı et ile yarışıyor

Ülkenin en fazla küçükbaş hayvan varlığına sahip Van’da kırmızı et ve sakatat fiyatları cep yakıyor. Kırmızı et alamayan dar gelirli, sakatat da alamayacak duruma geldi. Van’da...

Van’da sakatat fiyatları kırmızı et ile  yarışıyor
VAN
Yayınlama: 18.01.2024
A+
A-

Ülkenin en fazla küçükbaş hayvan varlığına sahip Van’da kırmızı et ve sakatat fiyatları cep yakıyor. Kırmızı et alamayan dar gelirli, sakatat da alamayacak duruma geldi.
Van’da kırmızı ete yapılan zamlardan sonra kelle, dalak, ciğer, böbrek, yürek, beyin, işkembe gibi sakatat ürünlerinin de fiyatları arttı. Kırmızı etin yanına yaklaşamayan dar gelirli vatandaşlar, sakatata gelen zamlardan sonra tavuk etine adeta mahkûm hale geldi.
Sakatat fiyatlarına gelen zamlarla ilgili Gürpınar Haber’e konuşan Van Sakatatçılar Çarşısı esnafı vatandaşların alım gücünün iyice düştüğünü belirtti.
Esnaf Abdulkadir Tüzün, “Sakatat fiyatlarında artış var. Bölge olarak sakatat tüketimimiz fazla. Aslında fiyatlarımız batıya göre çok yüksek değil. Vatandaşın alım gücü yok. Daha önce sakatat alıp tüketen vatandaşlar şimdi alamıyor. Şuan en yüksek fiyatlı ürünümüz ciğer. Ciğerin kilosu geçen sene 80 TL idi. şuan 300 TL. Eskiden 10 liraya 15 liraya sattığımız ürünler bugün 50 liraya kadar yükseldi” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.