Van’da sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı!

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Van ve bölge genelinde sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Van’da sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı!
VAN
Yayınlama: 09.06.2024
A+
A-

Yapılan uyarıda, şu ifadeler kullanıldı:

“Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Yağışların öğle saatleri ile akşam saatleri arasında Van’ın doğu ve güney ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerinde zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi tahmin edilmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Toz taşınımının sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

 

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.