Van’da otellerdeki durgunluğun sebebi kaçak yapılar mı?

İranlı turistler tatillerini geçirmek için Van’ı tercih ediyor. Kentte her yıl çok sayıda İranlının konakladığı otellerde bu yıl durgunluk yaşanıyor. Otelciler yaşanan durgunluğun nedeninin İranlı turistlere hizmet veren kaçak yapılar olduğunu söyledi.

Van’da otellerdeki durgunluğun sebebi kaçak yapılar mı?
VAN
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Van’da Otel Müdürlüğü yapan Fuat Hacıyusufoğulları, kentte eskisi kadar olmasa da İranlının olduğunu fakat otellerde konaklamadığını ifade etti.
Ekonomik sorunlar ve hayat pahalılığının turizm sektörünü adeta durma noktasına getirdiğine dikkat çeken Hacıyusufoğulları, “Geçen seneye oranla işlerimizde bir düşüş söz konusu. Bu hem ekonomik sorunlardan hem de kaçak yapılardan kaynaklanıyor. Özellikle rezidanslar ve kiralık evler uygun fiyata İranlı turistlerin tercihi oluyor. Yani İranlı Van’da var otellerde yok. Kaçak yapılarda, rezidanslarda genelde kalıyorlar. 2-3 aile birleşip bir dairede kalıyorlar. Uygun fiyatlı olduğu için. Kaçak yapılar, rezidanslar, evler olmazsa bir nevi oteller yine yüzde 70 ila 80 çalışırlar ama bu durumlar söz konusu olduğu için Turizm sektöründe durgunluk yaşanıyor” dedi.


“Van Otelciler Derneği konuyla alakalı çalışmalar yapıyor”
Otelciler Derneğinin konuyla alakalı çalışmalar yaptıklarını aktaran Hacıyusufoğulları, “İlimizde Otelciler Derneği Kuruldu. Dernek temsilcisi ve üyeleri arkadaşlarımız şuan bu konuyla alakalı çalışma yürütüyorlar. Kaçak yapılarla alakalı araştırma yapıyorlar. Valilik ve Turizm Müdürlüğüyle sürekli iletişim halindeler. Umarım bu durum onlarında vesilesiyle bian önce son bulur ve Turizm sektörü eskisi gibi hareketlenir” ifadelerini kullandı.

“İranlı turist gelmezse piyasa alt üst olur”
Otellerde mevcut doluluk oranının yüzde 25’lerde olduğunu belirten Hacıyusufoğulları, “ Genel olarak otellerin doluluk oranı yüzde 25-30. Durumlar baya kötü. Van’da yeni yeni oteller açılmaya başlandı. Her yıl bakıyorsun 20-30 otel açılıyor. Her bir otele 5 kişi bile gitse 1500 kişi falan yapıyor. Van’daki turizm sadece İranlılara dayalı olduğu için İranlı gelmezse piyasa alt üst olur. Bu duruma bir an önce bir çözüm bulunması gerekiyor. Uçak seferlerinin düzenli olması gerekiyor. Kaçak yapıların sonlandırılıp, ekonominin biraz daha düzeltilmesi gerekiyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.