Van’da okul servisleri yeni eğitim-öğretim yılına hazır

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul tam donanımlı araçlar ve şoförlerle yeni eğitim-öğretim yılına hazır olduklarını söyledi.

Van’da okul servisleri yeni eğitim-öğretim yılına hazır
VAN
Yayınlama: 06.09.2024
A+
A-

Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olması dileğinde bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, okullar başlamadan önce servisçilerin araçlarındaki tüm bakım çalışmalarını yaptıklarını ifade eti.


“Servis ekibimize çok güveniyoruz”
Servislerin fenni muayenelerinin yaptırdığına dikkat çeken Tuğrul, şunları söyledi:
“Şuanda da okul başlamadan önce Büyükşehir Belediyesinden uygunluk belgesi alıyorlar. Yani kullandıkları araç servis için uygun mudur değil midir diye uygunluk belgesi alıyorlar. Güvenlik açısından zaten fenni muayeneden geçtiği zaman bunun yangın tüpüdür, ilk yardım çantasıdır, emniyet kemeridir, fren sistemi, yürür aksanı bunlar hepsi tek tek kontrol ediliyor. Bununla alakalı herhangi bir sıkıntı yok. Çok düzenli servis grubumuz var. Şoför sayılarımız yeterli. Bunun haricinde bizde 7-8 durak olduğu için her okulun servis grubu başkanları ve yönetimi gerekli olan tüm tedbirleri alıp, çocuklarımızı güvenli bir şekilde götürüp, getiriyorlar. Bugüne kadar, kötü bir şey olmadı ve böyle anılmadık. İnşallah bundan sonrada hep böyle devam eder. Servis ekibimize bu konuda çok güveniyoruz. Van’da şuan da servis sayımız yeterlidir. İlerde ihtiyaç duyulursa eklenebilir. Eskiden servislerin yoğun olmasının nedeni okul tercihi yapılıyordu. Aileler kendi isteklerine göre uzak okullar tercih edebiliyorlardı ama şuan ki sistem Adrese Dayalı Sistem. Aile adresi neredeyse oraya kayıt yaptırmak zorunda. Onun için de çok servis ihtiyacı duyulmuyor” dedi.


“Aileler servis şoförlerini iyi tanısınlar”
Ailelerin servis şoförlerini iyi tanımaları gerektiğini belirten Tuğrul, okula geç kalmamaları için de velilere uyarılarda bulundu.
Tuğrul, “Aileler öncelikle bir servis şoförleriyle tanışsınlar. Çocuklarını teslim ettikleri insanları onlarda bir tanısınlar. Özellikle çocuklarını erken hazırlasınlar. Servisler eğer her evin önünde 3 dakika beklerse okula geç kalırlar. Ailelerden ricamız bu konuda biraz duyarlı davranıp, çocuklarını erken teslim etsinler servislere. Bizzat kendileri teslim etsin. Servisçilerimizle sürekli iletişim halinde olsunlar. Aile ne kadar önemliyse servisçi de ailenin bir ferdi, bir parçasıdır. Servisçilere bu konuda güvenelim” ifadelerini kullandı.
Servis abileri ve ablaları uygulamasının da devam ettiği söyleyen Tuğrul, Okul öncesi ve ilk okul öğrencilerinin servis abileri ve ablaları eşliğinde servisleri kullandıklarını ve bu konuda ailelerin gözünün hiçbir şekilde arkada kalmaması gerektiğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.