Van’da okul alışverişi başladı  

Van’da, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala kırtasiyelerde hareketlilik başladı.

Van’da okul alışverişi başladı  
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

3 aylık yaz tatilinin ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. İlköğretim birinci sınıf ve beşinci sınıflar ise adaptasyon sağlanması adına 2 Eylül Pazartesi günü okula başlayacak.

Okul ihtiyaçları için kırtasiyelere akın eden veliler, öğrencilerinin temel kırtasiye malzemelerini almaya başladı. Velilere çağrı yapan kırtasiyeciler, yoğunluk başlamadan öğrencilerin temel kırtasiye ihtiyaçlarının alınması gerektiğini belirterek, yoğun zamanda kaliteli ve uygun ürünlere erişimin zor olduğuna dikkat çektiler.

Okul alışverişi hakkında konuşan kırtasiye yetkilisi Ömer Faruk Arslan, eğitim öğretim sürecine kısa bir süre kala hareketliliğin başladığını ancak yoğunluğun önümüzdeki haftalarda artacağını söyledi. Arslan, “Veliler okul alışverişini ne kadar erken yaparsa, kaliteli ve uygun ürüne erişim anlamında kendileri için o kadar yararlı olur” dedi.

“Ürünlere yüzde yüz zam geldi”

Ürün fiyatlarının geçen seneye göre yüzde yüz oranında arttığına dikkat çeken Arslan, “Geçen sene bir öğrenci çantasının maliyeti içinde ihtiyaç duyacağı malzemelerle beraber bin TL ile bin 500 TL arasında değişiyordu. Bu sene ise aynı çantanın maliyeti 3 bin TL’yi bulacak. Bu meblağ, farklı kalitedeki ürünlerle 2 bin TL’ye kadar da düşürülebilir. Bazı markalar ülkemizde reklam ve isim yaptığı için bu markaların ürünleri daha pahalı. Ancak o markalar kadar reklam yapamayan bazı ürünler var onlar da en az reklam yapan ve bilinen ürünler kadar kalitelidir. Bu ürünler piyasaya daha uygun fiyattan veriliyor. Bu şekilde uygun olan ürünlerden de 2 bin TL’ye öğrencinin ihtiyaçlarını karşılayacak kırtasiye malzemeleri hazırlanabilir” ifadelerini kullandı.

“Kırtasiye ürünleri kesinlikle kırtasiyelerden alınmalı”

Kırtasiye piyasasını en fazla etkileyenlerin zincir marketler olduğuna değinen Arslan, “ Zincir marketler gıda üzerine kuruludur ancak kırtasiye ürünleri de satılıyor. Buralarda satılan ürünlerin kaçta kaçının sağlıklı ve öğrenci için faydalı olduğu tartışma konusudur. Biz de vatandaşlara kırtasiye ürünlerinin kırtasiyelerden alınması gerektiğini söylüyoruz. Bizim sattığımız ürünlerin geneli ilkokul çocuklarının sağlıklarına zarar vermeyen ürünler barındırıyor. İlkokul çağındaki çocuğun bu ürünlere dokunması kaçınılmazdır. Çocuk elini bu ürünlere vurup yüzüne ve gözüne sürebilir. Eğer bu ürün çocuğa zarar veren bir ürünse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bizim sattığımız markaları satan firmalar ürünlerinde sağlığa zararlı herhangi bir madde kullanmadıklarını ifade ediyorlar ve bu anlamda çok ciddi denetimlerden geçiriliyorlar. Ucuz ürün alacağız diye çocuklarımızın sağlılarını tehlikeye atmayalım. Velilerin kesinlikle öğrencilerinin okul ihtiyaçlarını kırtasiyelerden karşılamaları gerektiği hususunu özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.