Van’da öğretmenler iş bırakıyor!

İstanbul’da özel bir okulda öğrencisi tarafından görevi başında iken silahla vurularak öldürülen Okul Müdürü İbrahim Oktugan olayından sonra Eğitim-Bir-Sen tarafından eylem kararı alındı.

Van’da öğretmenler iş bırakıyor!
VAN
Yayınlama: 09.05.2024
A+
A-

İstanbul’da özel bir lisede okuldan uzaklaştırılan öğrencinin silahlı saldırı sonrası okul müdürü İbrahim Oktugan’ın hayatını kaybetmesi, okullarda güvenlik sorunu tartışmalarını tekrar gündeme getirdi.

Eğitim Bir-Sen tarafından yarın yurt genelinde ve Van’da tüm gün iş bırakma eylemi yapılacak. Daha sonra da eş zamanlı olarak “Kınamak yetmez, şiddet yasası istiyoruz” konulu basın açıklaması yapılacak.

Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, eğitim çalışanlarına yönelik yapılan ve ölümle sonuçlanan saldırıların tahammül edilemez bir noktaya geldiğine dikkat çekti.

“KINAMA YETMEZ ŞİDDET YASASI İSTİYORUZ”

Eğitimci şiddeti önleyendir, Şiddete maruz kalan olmamalıdır. Eğitimci yol gösterendir, kendisine yol gösterilmemelidir. Eğitimci güvenilirdir, kendisine güvence verilmelidir. Artık kınama değil, Yasal Güvence İstiyoruz!.. diyen Uca, “Eğitim-Bir-Sen olarak bu ağır can yakan sorunumuzun çözümü için başta TBMM olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz. Bu amaçla cuma günü tüm illerimizde tüm gün iş bırakılacak ve 11.30’da Ankara’da TBMM’den, diğer illerde ve Van’da da ‘Kınama Yetmez Şiddet Yasası İstiyoruz’ diye haykıracağız” dedi.

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.