Van’da öğrenciler hem öğreniyor hem üretiyor

Van’da öğrenciler hem öğreniyor hem üretiyor
VAN
Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

Van Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hem öğreniyor hem üretim yapıyorlar.  Öğrenciler ürettikleri ürünleri Van Doğu Anadolu Kariyer Fuarında(DAKAF) sergiledi.

Okulun kimya öğretmenlerinden Muhammed Nuri Keleş, öğrencilerinin kişisel temizlik ürünlerini kendilerinin yaptıklarını belirtti. DAKAF fuarına da öğrencilerinin yapmış olduğu ürünleri tanıtmak amacıyla katıldıklarını belirten Keleş, “Öncelikle bilim açısından öğrencilerin kendi yetenekleri konusun da bence bölge adına çok güzel bir fuar. Tanıtım açısında Bölgenin suleti açısından da güzel bir fuar olacağına inanıyorum. Hem üretim endeksli hem de öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri açısından güzel bir fuar olacağı kanaatindeyim.  Bu şekilde kendi okulumuzun da tanıtımını yapmak adına sergilemiş olduğumuz, üretimini yapmış olduğumuz ürünlerimiz mevcuttur.  Okulumuz adına yüzey temizleyici, sıvı sabun, dezenfektan, kolonya bu tarzda ürünler daha çok ürün yelpazemizi genişletmek adına fuarda tanıtımını yaparaktan geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Ürünlerimizin üretimi konusunda asıl mimarımız öğrencilerimiz” dedi.

“FUARA ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPTIĞI ÜRÜNLERLE KATILDIK”

Okul Müdürü Mehmet Tanış ise fuara bu kadar katılım beklemediğini belirterek, “Bu fuara bu kadar yoğun bir katılım beklemiyordum. Van açısından çok güzel bir fuar oldu. Eğitim ve istihdam alanı baya hâkim şuan da. Bizde kendi ürünlerimizle öğrencilerimizin yaptığı ürünlerle katıldık. Okulumuz 4 bölümden oluşuyor.  Gıda, kimya, elektrik ve bilgisayar bölümlerimiz var. Bu öğrencilerimizin ürettiği ürünlerle bizde fuara katıldık. Ayrıca okulumuzda istihdam amaçlı da katıldık. Çünkü bize elektrik-elektronik mühendisi, gıda, kimya ve bilişim mühendisleri lazım oluyor. Edebiyat, kimya, fizik, tarih, coğrafya öğretmenleri lazım olduğu için esktra da onların CV’lerini alıp, dosyalıyoruz. Lazım oldukça kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Okul öğrencilerinden Hicran İdik de “Biz, kolonya yüzey temizleyicisi ve sıvı sabun ürettik. Sıvı sabunumuzun içerisinde gliserin var. Elin çatlamasına engel oluyor. Kolonyamızın içerisinde alkolün tahriş etmemesi için koruyucu var” dedi.

Öğrenci Sümeyye Aydik ise ” Kimya Teknolojisi bölümündeyim şuan istersek organik şeyler bile üretebiliyoruz ama şuan onlarla alakalı çalışmalarımız var. Bugün buraya yapmış olduğumuz ürünleri sergilemek için katıldık” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.