Van’da öğrenciler Filistin sembollerini nakışlara işlediler

Filistin’de yaşanan zulüm ve soykırıma karşı farkındalık oluşturmak için Van Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından Van Doğu Anadolu Kariyer Fuarında (DAKAF) resim...

Van’da öğrenciler Filistin sembollerini nakışlara işlediler
VAN
Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

Filistin’de yaşanan zulüm ve soykırıma karşı farkındalık oluşturmak için Van Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından Van Doğu Anadolu Kariyer Fuarında (DAKAF) resim standı açıldı. Açılan stant yoğun ilgi gördü.

Van Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencilerinden Kezban Özben Güler bu satandı farkındalık oluşturmak için açtıklarını belirterek, “Biz nakışlarımızla Filistin’deki bu vahşete bir farkındalık oluşturmak istedik. Onların umutlarını dile getirmek, hayallerine bir nebzede olsa nakışlarımızla destek olmak için bu sergiyi düzenledik” dedi.

“FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİN UMUTLARINI SERGİLEMEYE ÇALIŞTIK”

Resimlerinde Filistinlilerin sembol olarak kullandığı nakışların olduğunu hatırlatan Güler, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz ki bayraklarını uzun süre kullanamadılar sırf bu yüzden karpuzun renklerini bayrak olarak kullandılar. Hapishaneden kaşıkla kazarak çıktıkları için bir başka sembolde bu. Anahtarlar, her zaman anahtarlar elimizde biz yine geri döneceğiz. Burası bizim yurdumuz dediklerini anlatmaya çalıştılar anahtar sembolüyle de.  Yaptığımız eserler de Filistinin çocukların ve ailelerin umutlarını sergilemeye çalıştık.  Nasıl sergiledik. Mesela harabeler içinde çocuk oturuyor ama hayalinde balonları var, hayalinde uçurtması var. Bir başka resimde de ailesini tamamen kaybetmiş evinin yıkıntıları üzerinde oturmuş bir çocuk ve bombadan sıçrayan taşları çiçek olarak gören bir başka çocuk var, Bu standın farkındalık için herkes tarafından görülmesi gerekiyor.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.