Van’da öğrenciler “Dabke” dansı yaptı

Van YYÜ kampüsünde kurulan ‘Kampüs İntifadası Çadırı’ndaki etkinliklere destek veren ortaokul öğrencileri, Filistin’in simgesi haline gelen “Dabke” dansını sergiledi.

Van’da öğrenciler “Dabke” dansı yaptı
VAN
Yayınlama: 13.05.2024
A+
A-

ABD’de üniversite öğrencilerinin başlattığı kampüs eylemleri dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’deki üniversitelere de yayıldı. Van YYÜ’de de öğrenci topluluklarınca başlatılan Kampüs İntifadası kapsamında çeşitli etkinlikler yapılarak Gazze’deki soykırıma dikkat çekiliyor. Çadıra gelerek eyleme katılan ortaokul öğrencileri ise “Dabke” gösterisiyle destek verdi.

Gazze’deki akranlarının yaşadığı acılara duyarsız kalmayan ortaokul öğrencileri, İsrail’in katlettiği Filistinlilerle dayanışma için programlarda “Dabke” gösterileri yapıyor.

Boyunlarına taktıkları kefiyeler ve ellerindeki bayraklarla siyonist İsrail’e direnen Filistinlilere selam duran öğrenciler, 7 Ekim’den bu yana Filistin direnişinin simgesi haline gelen “Dabke” dansını sergiledi.

Van Erdemli Nesil Gençlik Kulübü koordinatörlüğünde “Dabke” öğrenen öğrencilerin gösterisi büyük beğeni aldı.

Filistin bayrağının renklerini taşıyan balonlarla oturma eylemi de yapan öğrenciler, ezgi ve marşlar söyleyerek yere açılan “Gazze Duygu Alanı’na yazılar yazdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.