Van’da minibüs ücretlerine zam yapıldı! İşte yeni yol ücreti…

Van’da geçtiğimiz günlerde alınan ulaşım zammı yürürlüğe girdi. Alınan UKOME kararı doğrultusunda, belediye minibüs ve özel halk otobüsleri bugünden itibaren zamlı yolcu taşıyacak. Mor otobüslere ise zam yapılmayacak. İşte yeni fiyat tarifesi…

Van’da minibüs ücretlerine zam yapıldı! İşte yeni yol ücreti…
VAN
Yayınlama: 12.08.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısının ardından ulaşım ücretlerine yüzde 25’lik bir zam kararı alındı. Bu kapsamda mor otobüslere zam yapılmazken sarı ve mavi minibüs ücretleri yüzde 25 artırıldı. Zamlı yeni fiyatlar bugün yürürlüğe girdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve diğer maliyetlerin yükselmesi nedeniyle toplu taşıma ücretlerine ortalama yüzde 25 oranında zam yapıldı. Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, zam kararının bugünden itibaren yolculara yansıtılacağını söyledi.

Yeni ücret tarifesi şöyle…

Merkez mahallerde 13.50 TL olan tam ücret 17 TL’ye çıkartıldı. 10 TL olan öğrenci yolcu bedeli ise 12.50 TL oldu.

Merkez ile Van YYÜ kampüs arası tam ücret 20 TL, öğrenci ise 15 TL olarak güncellendi.

Minibüsçüler zammı yetersiz buldu

Ulaşımı sağlayan araçların gelir ve giderlerini açıklayan Tuğrul alınan zam kararının giderleri karşılamadığını belirterek,  “Geçtiğimiz günlerde şoförlerle yapılan görüşmelerde, zam oranlarının onları tatmin etmediği belirtildi. Şoförler, akaryakıta ve diğer giderlere gelen zamların yaşamlarını zorlaştırdığını ifade etti. Yedek parça alımında yaşanan zorluklar ve araç bakımlarında meydana gelen gecikmeler, maliyetleri artırıyor ve araçların bakımını zorlaştırıyor. Bu nedenle, uygulanan zammın şoförler için yeterli olmadığını ve mali yükün arttığını belirttiler.” dedi.

Mor otobüslere zam yok

UKOME toplantısının ardından özel halk otobüsü (mavi), minibüs ve taksi ücretlerine yüzde 25 zam geldi. Belediyeye ait mor otobüslerde ise fiyatlar değişmedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.