Van’da Mevlit Kandili münasebetiyle eller semaya kalktı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrifinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili’nde Vanlılar camilere akın etti. Yapılan programlarda eller dünya Müslümanları için semaya kalktı.

Van’da Mevlit Kandili münasebetiyle eller semaya kalktı
VAN
Yayınlama: 15.09.2024
A+
A-

Van’da müftülük tarafından Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle kentte bulunan camilerde program düzenlendi.

Mevlit programı kapsamında Van’ın en büyük camilerinden olan Yukarı Nurşin Camii’nde de program düzenlendi. Yaşlı, genç, kadın, erkek birçok Müslümanın katılım gösterdiği program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Türkçe ve Kürtçe okunan mevlit okunan programda ilahiler seslendirildi, salavatlar getirildi ve namaz kılınarak dualar edildi.

Gecenin önemine ilişkin vaaz veren İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (SAV) ümmetine olan düşkünlüğü ve sevgisi hakkında konuştu. Peygamber Efendimizin (SAV) ümmetinin affı için Allah’a dua ettiğini ve Allah’ın da duasını kabul etiğini belirten Şık, Müslümanların da yapacakları hayırlı amellerle cenneti kazanmaya çalışmaları gerektiğini söyledi.

Yapılan dua ile sona eren program sonunda cami önünde çeşitli ikramlar dağıtıldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.