Van’da Koyunculuk Projesinden bin 800 aile faydalandı

Van Valisi Ozan Balcı, Edremit İlçesi Doğanlar Mahallesinde ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesinden faydalanan vatandaşın çiftliğini ziyaret etti.

Van’da Koyunculuk Projesinden bin 800 aile faydalandı
VAN
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Çiftçi ile hasbihal eden Vali Balcı, küçükbaş hayvancılığı desteklemek için başlatılan koyunculuk projesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Hayvancılığı özel olarak desteklendiğini belirten Vali Balcı,  “Çiftçimize 5 yıl vadeli 1 yıl geri ödemesiz sıfır faizli kredi veriyoruz. Projemizden şimdiye kadar 1800 ailemiz faydalandı. 178 bin koyun dağıttık. 410 milyon TL kredi kullanıldı. İnşallah projeden faydalanan aile sayısı 10 bini bulacak. Dağıtılan koyun sayımız da 1 milyonu bulacak. İnşallah ilimizdeki küçükbaş hayvan varlığı da 7-8 milyona ulaşacak.  Bu proje entegre bir proje. Bir taraftan meraları ıslah ediyoruz, bir taraftan çiftçilerimize sertifikalı korunga, yonca, fiğ, arpa buğday tohumu desteğinde bulunuyoruz. 170 milyon TL değerinde tohum dağıttık.  Şu anda 10’a yakın tarımsal sulama göletimiz tamamlanıyor. Bunlar bittiğinde çiftçilerimiz daha çok ürün elde edecek. Ayrıca dişi kuzu kesimini engelleme, erkek kuzu kesiminin garanti edilmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele ederek projemiz yürüyor.  2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayvan varlığımız hızla artıyor” dedi.

Kaynak: ŞİLAN HACIYUSUFOĞULLARI-HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.