Van’da kar yağışı devam edecek mi?

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmininde Van’da havanı bugün yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçeceği belirtildi. Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın çok bulutlu,...

Van’da kar yağışı devam edecek mi?
VAN
Yayınlama: 20.03.2024
A+
A-

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmininde Van’da havanı bugün yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçeceği belirtildi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu olması beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadiselerinin görülmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette ve yağış anında yer yer kuvvetli esmesi beklenmektedir” denildi.

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan ayrıca gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililer ve vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.