Van’da kapılarını açan yöresel ürünler fuarı misafirlerini bekliyor

Van’da 21 Şubat Çarşamba günü Van halkına kapılarını açan yöresel ürünler fuarı devam ediyor. Van’ın İpekyolu ilçesinde Mavi Plaza karşısında açılan fuarda birçok ilden farklı ürünleri yer alıyor.

Van’da kapılarını açan yöresel ürünler fuarı misafirlerini bekliyor
VAN
Yayınlama: 29.02.2024
A+
A-

Hatay Antakya’dan geldiğini belirten Yeliz Bozyel, “Van’a ilk defa geliyorum. Pekmez ve sabun çeşitleri var standımızda. Ülkemizin, Türkiyemizin her yeri ayrı güzel ama Van’da bir başka güzel. Çok gelişmiş bir şehir. Bu kadar beklemiyordum. Görünce çok mutlu oldum. İnsanları çok sıcakkanlı. İlgililer ve bizimle çok ilgileniyorlar. Herkese çok teşekkür ediyorum. İlk defa gelmeme rağmen çok mutluyum. Kendimi evde gibi hissediyorum. Şuanda yağış var. Yağış olmadığı zamanlarda katılım çok güzel. Dediğim gibi ilgililer ve misafir perverler. Herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yağışlar durursa devam edeceğiz. 10 gün daha buradayız. Talep var ve memnunuz” dedi.

“LEZZETLİ VE SAĞLIKLI PEKMEZLER ÜRETİYORUZ”
Birçok ev hanımına gelir kapısı olduklarını dile getiren Bozyel, “Biz pekmez grubu çalışıyoruz daha çok değişik pekmezlerimiz var. Hurma, karadut, kozalak ve pancar gibi. Keçi boynuzu kızılcık ve normal pekmezlerimiz var. Hepsi ev hanımlarının yaptığı doğal ve sağlıklı ürünler. Köylü kadınlarımızın yaptığı pekmezleri Türkiye geneli toplayıp tezgahıma getiriyorum. Daha çok kadınlarla çalışıyorum. Onların bütçelerine katkı sağlamak için. Türkiye’nin her yerinden pekmez var standımızda . Pekmez grubumuzun şifalı olduğu görülüyor. Şifaları var. Çam kozalak, koah, astım, bronşit ve zatürre gibi soğuk algınlığı gibi hastalıklara ve çocuklara çok iyi geliyor. Kızılcık şurubu; kalp damar yolu, kolestrol ve idrar yolu enfeksiyonlarında çok fazla tüketilen bir pekmez. Aynı şekilde yaban mersini görme kaybına faydalı ve beyin sağlığını koruyor. Nar pekmezi kabızlığa çok iyi geliyor. Damla sakızı mideye çok iyi geliyor. Nar ekşisi de şeker hastalığı için çok faydalı. Karadutta kilo ve kan yapıyor. Kilo alamayan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyor. Bu çeşitte hem lezzetli hem de sağlıklı pekmezleri sizlere sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Bey de ”Yıllardır İzmit Pişmaniyesi satıyorum. Fuar için Diyarbakır’dan geldim. Burada pişmaniye ve macun satışı yapıyorum. İzmit’te öğrendim bu işi şuan kendim yapıyorum imalatçısıyım pişmaniyenin. Herkese yedirmek istiyoruz. Taze taze ve günlük üretiyoruz. Bütün Van halkını bekliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.