Van’da kapıları açık minibüste tehlikeli yolculuk!

Van’da bazı toplu taşıma sürücüleri, klimayı açmamak için seyir halindeyken kapıyı açık bırakıyor.
Van’da bazı minibüslerin kapılarının seyir halinde açık bırakılması ciddi tehlikelere davetiye çıkarıyor. Yolcular, kısa süre önce Mersin’de minibüsten düşerek hayatını kaybeden Meryem Özkıraç vakasına benzer bir olayın yaşanmaması için önlem alınmasını istiyor.

Van’da kapıları açık minibüste tehlikeli yolculuk!
VAN
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

“İlla bir kaza mı olması gerekiyor?”
Van’da ikamet eden Sahra Aydın, “Minibüsçüler kapıları açık bir halde araç kullanıyorlar. Bu araçlara yaşlı, çocuk bazen engelli kardeşlerimizde biniyor. Bu bizler için büyük bir tehlike arz ediyor. Sırf klimayı açmamak için bunu yapıyorlar. İnsan canı bu kadar ucuz mu? Geçtiğimiz aylarda Mersin’de bir olay yaşanmıştı bu konuyla alakalı. Bu tarz örnekler olmasına rağmen hala akıllanılmıyor. İlla bir kaza mı olması gerekiyor? Önlem almaları için. Ben buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Yaşlılarımız, çocuklarımız ve engelli kardeşlerimiz toplu taşıma araçlarını tercih ediyorlar genellikle, ani bir dikkatsizlik hayatlarına mal olabilir. Lütfen önlem alalım. Lütfen kimsenin canı yanmasın. Şoför arkadaşlarımız da can taşıyorlar. Bunun bilincine uygun hareket etmeleri gerekiyor. Bu durum bu kadar basit olmamalı” dedi.

“Şoförler çok dikkatsiz”
Şeyda Aslan isimli vatandaş ise “Bu konu kesinlikle çok önemli bir konu. Ne yazık ki bazı şoförler çok dikkatsiz. Bu dikkatsizlik birçok cana mal olabilir. Hem kapılar açık hareket ediyorlar, hem de aracı yolcu daha inmeden hareket ettiriyorlar. Ayrıca araçlara kapasitesinden fazla yolcu bindiriyorlar. Bir kadın olarak söylüyorum bu mahremiyet açısından hiç de hoş bir durum değil. Aracım olmadığından dolayı toplu taşıma vasıtasını kullanmak zorundayım. Yetkililerden tek ricam gerekli düzenlemelerin yapılması” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.