Van’da kadınlara yönelik istihdam eğitimi

Van Ticaret Borsası (VANTB) ev sahipliğinde, ‘Kadın İstihdamı’ temasıyla Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi gerçekleştirildi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle, proje hazırlama yöntemleri anlatıldı.

Van’da kadınlara yönelik istihdam eğitimi
VAN
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Van Ticaret Borsası olarak kadın girişimciliğine ve istihdamına büyük önem verdiklerini söyleyen VANTB Başkanı Nayif Süer, “Böyle bir eğitimin kurumumuzda düzenlemesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Kadın girişimciliğinin tüm sektörlerde yer alması için çalışmalarımız sürüyor. Bu eğitim de o çalışmaların bir parçasıdır. Başta tarım ve hayvancılık olmak üzere tüm sektörlerde kadın faktörünün ön planda olmasını istiyoruz.” dedi.

“Projelerin Hayat Bulması için Devletimizin Destekleri Kıymetlidir”

Fikirlerin projeye, projelerin de gerçeğe dönüşmesi için verilen devlet desteklerinin çok kıymetli olduğunu söyleyen başkan Süer, “Devletimizin yeni yatırımcılara ve mevcut işletmelere verdiği destek, bir çok sektörü ayakta tutmaktadır. Kadın girişimcilerimize verilecek destekler ile projelerin hayata geçirilecek olması, bizleri memnun edecektir. Eğitimleri alan kadın girişimcilerimizin fikirleri, şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin istihdamına katkı sağlayacaktır. Bu açıdan destek sunan ilgili tüm bakanlıklarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 “DAKA’ya ve Katılımcılara Teşekkür Ediyoruz”

VANTB Başkanı Süer, “Paydaşlarımız ile birlikte proje odaklı eğitimlere yöneliyoruz. Bu çerçevede yanımızda olan DAKA Genel Sekreteri Sayın Halil İbrahim Güray’a, DAKA Girişimcilik ve Turizm Politikaları Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay’a, Van İnnovan Girişimcilik Merkezi yetkililerine ve eğitmenleri ile katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çakay: Borsa Şehrin Kalkınmasına Öncülük Etmektedir

Katılım belgesi takdim töreninde konuşan DAKA Girişimcilik ve Turizm Politikaları Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, Van Ticaret Borsası’nın şehrin kalkınmasına öncülük ettiğini söyledi. Borsanın başta tarım ve hayvancılık olmak üzere önemli çalışmalara imza attığını hatırlatan Çakay, “VANTB işbirliğiyle verilen eğitimlerin son derece verimli geçtiğini görüyoruz. Katılımcıların kadın girişimciliği temelli bir anlayışla hazırlandıklarını görüyoruz. Umarız ki bu eğitimlerin sonunda projeler de hayata geçer. Tüm alanlarda kadın faktörünün daha etkin kılınması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Başkan Süer ve Ekibini Kutluyorum

Sektörel bazda atılan bu adımı kıymetli buluyorum” diyen Çakay, “Eğitim sürecindeki destekleri ve ev sahipliği nedeniyle VANTB Başkanımız Sayın Nayif Süer’e, eğitmenlerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Proje Hazırlama Eğitimi Kadın İstihdamı Temasıyla Verildi

Kadın girişimciler, kadın kooperatifleri temsilcileri ve gençlerin katılımıyla gerçekleşen eğitimlerde, bireylerin proje hazırlama becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi. Uygulamalı eğitimde proje tanımı, proje fikri belirleme, proje hazırlamada dikkat edilmesi gerekenler, adım adım proje yazma aşamaları, faaliyet planı oluşturma, bütçe hazırlama, hibe ve fon kaynakları bilgilendirmesi başlıkları ele alındı. Katılımcılar gruplar halinde adım adım uygulamalı şekilde, birer örnek proje hazırlamaları sağlandı. Eğitimler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnnovan Girişimcilik Merkezi eğitmenleri Rümeysa Ruken Polat, Ayşe Demirci, Sümeyya Şevin Polat ve Feridun Bişar tarafından verilen eğitim 5 gün sürdü.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından, katılım belgeleri, VANTB Başkanı Nayif Süer ve DAKA Girişimcilik ve Turizm Politikaları Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay tarafından verildi.

VANTB Başkanı Nayif Süer, DAKA Girişimcilik ve Turizm Politikaları Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay’a ve eğitmenlere destekleri nedeniyle plaket verdi.

DAKA, katılım belgesi alan katılımcılara proje hazırlamaları durumunda ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek.

Kaynak: BÜLTEN-VAN TİCARET BORSASI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.