Van’da kaçak hafriyat dökenlere karşı “Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi” hayata geçirildi

Van Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklarının taşınmasını Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi ile izlemeye başladı. Buna göre, kuraldışı döküm yapanlara karşı sistem alarm verecek, kontrolsüz çalışma yürütenlere karşı da yasal işlem başlatılacak.

Van’da kaçak hafriyat dökenlere karşı “Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi” hayata geçirildi
VAN
Yayınlama: 03.07.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol İşleri Daire Başkanlığı, kaçak hafriyatı önlemek için denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. Ekolojik bir kent için çalışan belediye ekipleri, hafriyat taşıyan araçların kaçak döküm yapmasını engellemek amacıyla Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’ni kullanıyor.

Kuraldışı döküm yapanlar sisteme takılacak

Sisteme kayıtlı araçlar, Çevre Koruma ve Kontrol İşleri Dairesi tarafından kurulan sistemle anlık olarak izleniyor. Kamyonların plakaları ve sahiplerine ait bilgiler merkezi sistemde kaydedilirken, araçların güzergahları da harita üzerinde takip ediliyor. Eğer bir kamyon atıklarını döküm alanının dışına bırakırsa, sistem alarm veriyor. Bildirimler doğrultusunda ekipler, kurallara uymayan araç sürücülerine cezalar kesmek için hızla harekete geçiyor.

İzinsiz çalışmalar hakkında işlem başlatılacak

Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolü ve çevre kirliliğinin önlenmesi için 3 araç ve 14 personel görev yapıyor. Ekipler sahada, hafriyat dökümü, inşaat kazı izni, inşaat yıkıntıları, dolgu izni ve kurumların yaptığı kazıları tek tek denetliyor.

İlçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere Hafriyat işi yapan tüm firmaların, çevre düzeni ve halk sağlığı için gerekli izinleri alarak araçlarını Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemine kayıt ettirmeleri gerektiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol İşleri Dairesi, aksi takdirde izinsiz ve kontrolsüz çalışanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

Ayrıca, kaçak hafriyat dökümlerinin tespiti için WhatsApp Şikâyet hattımız olan 0534 894 0824 numarasına görsel ve konum bilgileri ile birlikte bildirilmesi durumunda, gerekli saha çalışmaları titizlikle yerine getirilecektir.

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.