Van’da jandarma ekipleri öğrenci servislerini denetledi

Van’da jandarma trafik ekipleri, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrenci servis araçlarını denetledi.

Van’da jandarma ekipleri öğrenci servislerini denetledi
VAN
Yayınlama: 10.09.2024
A+
A-

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri, sorumluluk bölgelerinde bulunan taşımalı okuyan öğrencileri taşıyan servis araçlarını denetledi.

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri, sorumluluk bölgelerinde faaliyet gösteren Bardakçı, Mollakasım, Alaköy, Göllü, Gedikbulak, Erçek ve Hıdır köylerinde taşımalı okullara öğrenci taşıyan servis araçlarını denetledi. Ekipler, özellikle okul taşıtı ve dur işaretinin takılmış olması, öğrencilerin emniyet kemerinin takılı olmasına, tüm evrakların tam olmasına ve ayrıca sürücülerin alkol kullanıp kullanmadıkları kontrol edildi.

Jandarma ekipleri daha sonra öğrenci servis sürücülerine toplu halde kural ve cezalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Jandarma ekipleri sağlıklı kazasız daha güvenli öğrenci taşınması amacıyla yapılan bu denetimlerin önemine dikkat çekilerek uyulması gereken en önemli konular, öğrenci servislerindeki okul servisi yazısı, dur levhası, silinmiş plaka ve filmli cam, lastiklerin standartlara uygun olması emniyet kemeri, araç öğrenci rehberi taşıma yetki belgeler gibi kurallara dikkat edilmesi ve bu kuralların ihlali halinde işlenecek cezai muideler hakkında bilgi verdi.

Verilen bilgide : 09 Eylül 2024 tarihinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte öğrenci taşımacılığı yapan okul servis araçlarına yönelik olarak Van İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri Tuşba İlçesinde faaliyet gösteren okul servis araçlarına yönelik denetim faaliyeti icra etmiştir. Bu denetimlerde (13) okul servis aracı kontrol edilmiş öğrencilere ve şoförlere yönelik trafik güvenliği eğitimi verilmiştir. Denetimlerin süreklilik arz edecek şekilde devam edeceğini arz ederim.

Sürücüler ise bu tür denetimlerin hem kendileri açısından hem de taşıdıkları öğrencilerin can güvenliği açısından önemli olduğunu dile getirdiler.

 

Kaynak: BÜLTEN-VAN VALİLİĞİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.