Van’da İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2.tur oy kullanma işlemleri başladı

Van’da İran İslam Cumhuriyeti 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ikinci turu için İran vatandaşlarının oy kullanma işlemi başladı. Van Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan oy kullanım işlemine yoğun katılım sağlandı.

Van’da İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2.tur oy kullanma işlemleri başladı
Yayınlama: 05.07.2024
A+
A-

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 19 Mayıs’ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılış törenine katıldıktan sonra, dönüş yolunda helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Reisi’nin vefatı sonrası alınan kararla 28 Haziran Cuma günü yurt içinde ve yurt dışında eş zamanlı olarak düzenlenen İran İslam Cumhuriyeti 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için ilk tur oy kullanma işlemi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan ile muhafazakar aday eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili yarışıyor.

Türkiye’de oy kullanımı için Ankara, İstanbul (2 şube), İzmir, Antalya, Trabzon, Erzurum ve Van illerinde olmak üzere toplam 8 ayrı noktada merkez oluşturuldu. Sabah saatlerinde sandıkların kurulduğu Van Ticaret ve Sanayi Odasına gelen İranlı vatandaşlar, oy kullanma işlemini sorunsuz gerçekleştirdi.

Oy kullanmak için Van Ticaret ve Sanayi  Odasına gelen İranlı vatandaşlar, Van’da kurulan seçim merkezinde sorunsuz şekilde oy kullandıklarını ifade ederek, seçimlerin İran ve bölge ülkeleri için hayırlara vesile olmasını diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.