Van’da inşaat işçilerinin zorlu Ramazan mesaisi

Van’da inşaat işçilerinin zorlu Ramazan mesaisi
VAN
Yayınlama: 11.03.2024
A+
A-

Vanlı inşaat işçileri, günün büyük bir bölümünü inşaatlarda çalışarak geçirirken, aynı zamanda oruç ibadetlerini de aksatmıyorlar.

Ağır şartlarda çalışan inşaat işçileri, 11 ayın sultanı Ramazan ayında da boş durmayıp, ekmek paralarını kazanmak için oruçlu halde çalışıyorlar. Aile geçimlerini sağlamak için oruçlu halde inşaatlarda çalışan inşaat işçileri, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayını da oruçlu geçiriyorlar.

Bu sene Mart ayına denk gelen Ramazan ayı, önceki yıllar kadar inşaat çalışanlarını zorlamasa da mesai sabahın erken saatlerinde başlıyor.  

“BU YIL Kİ RAMAZAN AYI BİZİ ZORLAMIYOR”

Konuyla ilgili konuşan İnşaat Ustası Mehmet İlbilgi “Önceki yıllarda sıcak havalardan dolayı inşaatlarda çalışmak bizi zorluyordu Ama bu yıl zorlanmıyoruz. Bu yıl inşaat sezonuna biraz erken başladık. Ondan dolayı sabah saatlerinde hava biraz soğuk oluyor. Ama bu havalarda inşaatlarda çalışmak daha güzel çünkü zorlanmıyoruz. Önceki yıllarda hava sıcak olduğu için oruçtan dolayı öğleye kadar çalışabiliyorduk. Ama bu yıl ki Ramazan ayı bizi zorlamıyor. Akşama kadar da çalışabiliyoruz. Bizi en fazla zorlayan durum susuzluk oluyor. Susamadığımızda açlık bizi çok fazla etkilemiyor” dedi.

Kaynak: ŞİLAN HACIYUSUFOĞULLARI-HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.