Van’da ikinci el ev eşyalarına rağbet arttı

Van’da son zamanlarda artan ev eşyası fiyatları vatandaşları zorluyor. Sıfır ev eşyası alamayanlar ikinci ele yönelmeye başladı.

Van’da ikinci el ev eşyalarına rağbet arttı
VAN
Yayınlama: 22.02.2024
A+
A-

Van’da birçok sektörde olduğu gibi ev eşyası sektöründe de fiyatlar arttı. Artan fiyatlar karşısında sıfır eşya almakta zorluk yaşayan vatandaşların imdadına spotçular yetişti. Vatandaşlar, spotçulardan az kullanılmış veya defolu eşyaları uygun fiyatlarla alabiliyor.
Konu ile ilgili konuşan Spotçu Cihat Tay, “Günümüzde fiyatlar yüksek, insanlar bu fiyatı gördükçe de ikinci el ürünlere yöneliyorlar. Durumu çok düşük olanlar genelde tercih ediyorlar. Talepler kış olduğundan dolayı biraz azaldı. Yazın daha çok oluyor. Fiyatlarımız uygun. Vatandaştan uygun aldığımız takdirde mecburen karımızı az bırakıp, uygun fiyata vatandaşlarımıza satmaya çalışıyoruz. Ürünleri aldığımız zaman kalitesine, sağlamlığına ve uygun fiyatta olmasına dikkat ediyoruz.” dedi.

“VAN’DA DURUMU BAYA İYİ OLAN İNSANLAR VAR”
Tay, “Biz sağlam ve kaliteli ürün aldığımızda insanlarda onu alıp evlerine götürdükleri zaman uzun süre kullanabilirler. Memnun kalırlar. Memnun kaldıkları takdir de de tekrardan talep edip bizden ürün alabilirler ama şayet kaliteli olmasa vatandaş onu eve götürdüğü zaman bir fayda sağlamazsa tekrardan bize uğramazlar. Biz onun için hem fiyat, hem de kaliteye önem veriyoruz. İnsanlarımızdan durumu iyi olan da var, kötü olan da. Şayet durumu iyi olanlar, diğer insanlara yardım edebilseler, insanlar asla mağdur olmazlar. Van’da durumu baya iyi olan insanlar var. Onların araştırıp durumu olmayanlara el uzatmaları lazım” ifadelerini kullandı.

“YENİ EVLENENLERİN BİRÇOĞU BİZE GELİYOR”
Yeni evli olan çiftlerin de kendilerini tercih ettiğini belirten Tay, “Geçen seneden bu zamana ikinci ele baya bir teveccüh var. Durum hiç iyi değil. İnsanlarımızın ekonomik durumu iyi değil. Bu seneki olan talep daha önce yoktu. İkinci el ürünlere yönelen vatandaşlar genelde durumu kötü olanlar. Durumu iyi olanlar bize gelmiyor. Şuan yeni evlenenlerin birçoğu bize geliyor. ‘Evleneceğiz. Durumumuz iyi değil. Bize yardımcı olun’ diye. Birçoğu zaten ikinci el olarak evlerini döşüyorlar. Fiyatlarımız değişiyor. Ortalama 60 bin TL, 70 bin TL. Evi komple değiştirip, hazırlayıp anahtar teslimi de yapabiliyoruz. Maddi durumu daha düşük olan vatandaşlarımıza da 40 bin TL, 30 bin TL gibi fiyatlar veriyoruz. Bu durum eşyadan eşyaya göre değişiyor. İnşallah ekonomi düzelir her şey yoluna girer” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.