Van’da iki partiden daha su kesintilerine tepki!

Van’da yaşanacak bir haftalık su kesintisi ile ilgili Saadet ve Gelecek Partisi’nden yapılan ortak açıklama VASKİ’ye tepki gösterilerek, VASKİ’nin su yönetiminden bihaber olduğu belirtildi. Van’da ortak...

Van’da iki partiden daha su kesintilerine tepki!
VAN
Yayınlama: 10.08.2023
A+
A-

Van’da yaşanacak bir haftalık su kesintisi ile ilgili Saadet ve Gelecek Partisi’nden yapılan ortak açıklama VASKİ’ye tepki gösterilerek, VASKİ’nin su yönetiminden bihaber olduğu belirtildi.


Van’da ortak hareket etme kararı alan Saadet ve Gelecek Partisi kentin sorunlarına ilişkin ortak basın açıklaması yaptı. “6 gün boyunca sürecek olan su kesintisi, zaten aylardan süren su kesintilerinin üzerine vatandaşlarımıza yapılan yeni bir zulümdür. VASKİ suyun yönetiminden bihaberdir ” denildi.

Saadet Partisi İl Başkanlığı binasında yapılan ortak basın açıklamasını okuyan Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, zaten aylardan beridir ilde süren su kesintilerinin üzerine vatandaşlara yapılan yeni bir zulüm olduğuna dikkat çekti.

Karabıyık, “İlimizde ki su idaresi uzun süredir vatandaşlarımıza zulmeden kendi başına buyruk bir kuruma dönüşmüş durumdadır. En temel ihtiyaç olan suyu fahiş fiyata vatandaşa veren yönetim, yaşam hakkı olan su yüzünden geçtiğimiz yıl birçok vatandaşımızı icraya veren kurum son aylarda il merkezinde birçok noktada su kesintileri yaparak insanımızı çileden çıkarmıştır. Tüm bunların üzerine haklı bir talep için kuruma müracaat eden seçilmiş muhtara dövmeye gidecek kadar ileriye giden kurum yöneticileri adeta ali kıran baş kesen konumuna dönüşmüştür” diye konuştu.


“VASKİ keyfi hareket etmektedir”
VASKİ yönetiminin keyfi hareket ettiğini dile getiren Karabıyık, “Misyonunu; ‘Sürdürülebilir su kültürü oluşturarak su yönetimi ve yönetişiminde yeni politikalar geliştirmek, atık suların ekolojik ve modern bir çalışma prensibi ile dönüşümünü gerçekleştiren, çevre ve insan sağlığına duyarlı, su kaynaklarını en iyi şekilde koruyan ve kurumsal gelişimde modern yönetim anlayışını benimseyen bir idare olmak’ olarak belirleyen söz konusu kurum.

VASKİ yönetimi ne suyun kültüründen ne de suyun yönetiminden bihaberdir. Çevreye ve insana duyarlılığı tartışmalı bir kurum olarak önümüzdedir. Suya en çok ihtiyaç duyulan yaz ortasında il genelinde 6 gün sürecek olan su kesintisi kabul edilebilir bir durum değildir. Van’ın suyu 1,5 milyon nüfusa fazlasıyla yetecek durumdayken VASKİ yönetiminin, beceriksizliği, teknik bilgiden yoksun oluşu kayyum idaresinin sorgulanamaz durumda oluşu keyfi hareket etmelerine sebep olmaktadır” şeklinde konuştu.

“Van’da hizmet eden bütün kurumlar denetlenmelidir”
Van’daki tüm kurumların gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Karabıyık, “Saadet Partisi ve Gelecek Partisi İl Başkanlıkları olarak yaptığımız tespitler ışığında biliyoruz ki arızaların giderilmesi için su kesintileri yapılmak zorunda olunduğu durumlarda bir su kesintisi yapıldıktan sonra maksimum 2,5- 3 günde su arızası giderilebilir.

Su arızasının aciliyeti yoksa su kesintisi havaların daha serin olacağı ileri bir tarihi ertelenebilir. Van’da uzun yıllardır devam eden kayyum belediyeciliği her alanda iflas etmiş kurumlarda keyfilik başını alıp gitmiştir. Buradan son bir kez daha Valimizi ilimizde ki bu kötü gidişata son vermek adına VASKİ başta olmak üzere tüm kurumları ve yönetimlerini gözden geçirmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.