Van’da iki katlı iş yeri ceviz ağacına göre inşa edildi

Van’da ceviz ağacını kesmek yerine iş yerini ceviz ağacına göre yapan esnaf takdir topluyor. Mağazanın içerisinde yetişen ceviz ağacı gören müşteriler ise hayretlerini gizleyemeyerek, ağacı yapay zannediyorlar.

Van’da iki katlı iş yeri ceviz ağacına göre inşa edildi
VAN
Yayınlama: 05.08.2024
A+
A-

Van’ın Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan bir işletme asırlık ceviz ağacına ev sahipliğini yapıyor. İşletmenin maskotu ve sembolü haline gelen ağaç, dükkâna gelen birçok müşterinin ilgi odağı oluyor.


100 yıllık ağaç
Yeşile önem verdiklerini ve ağacı korumak için her türlü bakımını yaptıklarını belirten işletme sahibi Kerem Tekin, “Van’da mağaza içerisinde böyle 100 yıllık bir ağacın olduğu ilk yeriz. Biz burayı yakın zaman önce açtık. Bizden öncede vardı bu ağaç çünkü asırlık bir ağaç. Bizden önceki işletme sahipleri gereken önemi vermemişlerdi, maalesef. Doğasına aykırı bir haldeydi. Hem doğaya olan saygımızdan hem de ağaca olan sevgimizden olabildiğince ön plana çıkarmaya çalıştık ve mağazamızın dizaynını da ona göre ayarladık. Günlük bakımlarını yapıyoruz. İlk aldığımız dönemlerdeki o tahrip edilmiş rengi falan çok kötüydü. Bir asra dayanıyor ağacın geçmişi. 90 ya da 100 yıllık bir ağaç bu. Ceviz ağacı meyvede veriyor. Dolayısıyla insan ona bakınca bir tarih ve bir kültür görüyor” dedi.


“Doğasız yaşayamayız!”
Doğanın insanın yaşam kaynağı olduğunu ve ağaçlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Tekin, “Gelen müşterilerimiz çok olumlu karşılıyorlar bu durumu Gören vatandaşların bir çoğu önce ağacın doğal olduğuna inanmıyor. Dışarıdan bakıldığı zaman ağacın 10-15 metrelik bir boyu var. Dolayısıyla ağaca verdiğimiz değerden ötürü bizi tebrik ediyorlar. Mağazanın içinde farklı bir ahenk oluşturuyor. Bu ve buraya benzer yerlerde eğer varsa böyle ağaçlar sahip çıkılması gerekiyor. Biz doğasız yaşayamayız. Bizim yaşam kaynağımız onlar. Şuan biz bu ağacın her türlü gölgesinden, meyvesinden ve varlığından faydalanıyoruz. Dolayısıyla bizim onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Umarız bu durum diğer kesimlere de örnek olur” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.