Van’da Hüsn-i Hat ve Kaligrafi sergisi açıldı

Tuşba Gençlik Merkezi tarafından, İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde Hüsn-i hat ve Kalografi sergisi açıldı. Açılan sergide sanatseverler birçok eseri görme ve inceleme olanağı bulacak.  

Van’da Hüsn-i Hat ve Kaligrafi sergisi açıldı
VAN
Yayınlama: 25.06.2024
A+
A-

Van’da el sanatlarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle gençler, teknolojinin yanı sıra el sanatlarında da yetenekleri ile ön planda. Tuşba Gençlik Merkezinde açılan Hüsn-i Hat ve Kaligrafi kurslarına katılan gençler, hem sanat öğreniyor hem de eserlerini sergileme olanağı buluyor.

Yapılan sergi hakkında konuşan Hüsn-i Hat ve Kaligrafi Eğitmeni Nuray Cambay, Serginin 2 gün süreceğini hatırlatarak, “Yaklaşık 35-40 öğrencinin 50’ye yakın çalışmasını burada sergiliyoruz. Sergimiz, Türkçe, Kaligrafi, çizim şeklinde karma bir sergidir. Tasarımlar da bize aittir” dedi.

“İnsanların ruhuna dokunan ve manen iyi gelen bir sanat dalı”

Bu tür sergileri öğrencilerin emeklerini görmeleri için her yıl yaptıklarını belirten Cambay, “Van’da bir kesimin bu sanat dallarına ilgisi büyük, bir kesim de henüz bu sanatlarla tanışmamış. Van gibi bir yerde bu tür sanatların olması gereklidir. Bu sanat dalının öğrencilerimin yüzde 50’sinin ruhuna dokunduğunu ve manen onlara iyi geldiğini düşünüyorum. Klasik şeylerin dışında bu tür sanatların da artık hayatımıza girmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Hüsn-i Hat kursunun tek erkek öğrencisiyim”

Yaklaşık 2 yıldır Hüsn-i Hat sanatı ile ilgilendiğini belirten Hüsn-i Hat Öğrencisi Enes Yazan, “Tuşba Gençlik Merkezinde Hüsn-i Hat sınıfının tek erkek öğrencisiyim. Bu durum şimdilik gurur verse de amacım akranlarıma bu sanatını tanıtabilmek ve onları teşvik edebilmek. Amacımız bu kadim geleneği geleceğe taşıyabilmek” diye konuştu.

“Ruhun besini ve gıdası yazıdır”

Z Kuşağı olarak sürekli teknoloji ile ilgilenen bir kuşak olduklarını ifade eden Yazan, “Radyasyon içerikli her şeyi bedenimiz tüketiyor. Doyuyoruz ancak ruhumuzun doymadığını düşünüyorum. Ruhun besini ve gıdası da yazıdır. Bütün akranlarımı da bu sanata davet ediyorum” şekline konuştu.

Sergi açılışına eğitmen ve kursiyerlerin yanı sıra Osman Yıldız Van’a Vefa Platformu yönetim üyeleri de katıldı.

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.