Van’da hayvansal atıklar tarlalara dökülüyor

Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, kırsal mahallelerde bulunan hayvan atıklarını temizleyerek hem çevreyi koruyor hem de tarımsal verimi artırıyor.

Van’da hayvansal atıklar tarlalara dökülüyor
VAN
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

Çevre Koruma ve Kontrol İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda atıkları toplayıp tarlalara döküyor. Bu sayede hem görüntü ve koku kirliliği ortadan kalkıyor hem de tarlalar gübreleniyor. Atıkların toplanması ve tarlalara dökülmesi, kırsal mahallelerin daha temiz ve sağlıklı bir ortam haline gelmesini sağlıyor.


Temizlik çalışmaları belirli periyotlarla devam ederken, Van’ın kırsal mahalleleri daha temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşacak.

İpekyolu Karpuzalanı (Zirvandanis) Mahalle Muhtarı Orhan Tektaş, çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi ekipleri iki gündür mahallemizde çalışma yürütüyor. Bu sayede kötü görüntü ve koku ortadan kalktı. Hayvansal atıklar da isteyen vatandaşların tarlalarına dökülüyor. Bu çalışma için Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi ekiplerine teşekkür ederim.”

Kaynak: BÜLTEN- VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.