Van’da hava durumu bugün nasıl olacak? Meteoroloji uyardı 

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporunu açıkladı. Açıklanan verilere göre Van’da hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Van’da hava durumu bugün nasıl olacak? Meteoroloji uyardı 
VAN
Yayınlama: 12.05.2024
A+
A-

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) ve yüksek kesimlerde fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi beklenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

KAR ERİMESİ UYARISI

Van ve Hakkâri illerimizin yüksek kesimlerinde halen yüksek kar örtüsü bulunmaktadır. Önümüzdeki 5 günlük periyotta bölgede aralıklarla yağış beklenmektedir. Özellikle Van’ın güneyi ile Hakkâri’nin kuzeyi yükseklerinde hava sıcaklığının artacağı, rüzgârın güney ve güneybatı yönlerden zaman zaman kuvvetli, yarın(Pazar) günü ise fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgâr ve yağışın sebep olabileceği kar erimesi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bölgemizde öğle saatlerine kadar toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve yüksek kesimlerde fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.