Van’da hastanın kafa kısmından çıkarılan kitle doktorları bile şaşırttı

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir hastanın kafatası ön bölümü ve her iki göz çukuru arasında 6 santim büyüklüğünde kitle 4 saat süren ameliyatla başarılı bir şekilde çıkarıldı.

Van’da hastanın kafa kısmından çıkarılan kitle doktorları bile şaşırttı
VAN
Yayınlama: 29.08.2024
A+
A-

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde nadir beyin ameliyatlarından biri yapıldı. Duyma engelli Pakize Sönmez (54) düşme sonucu hastaneye getirildi. Yapılan muayene sonucu hastanın kafasında 6 santim büyüklüğünde kitle tespit edildi. Hasta, Beyin Cerrahi Uzmanı Doktor Sida Doğan tarafından yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

“Büyüklüğü nedeniyle çıkarılması zor bir kitle”

Konuyla ilgili konuşan SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Doktor Sidar Doğan, “Hastanemizde kafa içi tümörleri, beyin anevrizma ameliyatları, hipofiz adenomu ve Cranial Bypass cerrahisi gerçekleştirmekteyiz. Bu hastamız, acil servise şiddetli baş ağrısı, kişilik değişikliğiyle başvurdu. Doktor Haluk Can hocamızla beraber acil serviste hastamızı değerlendirdik. Hastamızın çekilen cranial görüntüleri ve hastanın kliniğinde kafa tabanın ön kısmında yaklaşık altı buçuk santim çapında olan bir kitleyle karşılaştık. Bu kitle klinik olarak nadir gözüken kitlelerden olup beynin ana damarlarına ve göz sinirine yakın bir bölgede bulunmaktadır. Bu yönden büyüklüğü nedeniyle çıkarılması zor bir cerrahisi vardır. Hasta yakınlarıyla konuşarak hastayı aynı gün ameliyat ettik. Aynı gün yoğun bakımda hastamız uyandı. Operasyonda da tümüyle kitleyi çıkartmış bulunmaktayız. Hastamız, ertesi gün servise alındı. Şuanda hastamızı taburcu etmeyi planlamaktayız” dedi.

“Doktorumuza teşekkür ederim”

Hastanede yapılan başarılı ameliyat için hastane yönetimine ve doktorlara teşekkür eden hastanın abisi Zülfükar Sönmez ise bu tür ameliyatların Van’da yapılıyor olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.