Van’da Gazze yararına etkinlik düzenlendi

Hayrat İnsani Yardım Derneği Van Bölge Temsilciliği, Gazze’de yaşanan vahşeti yaşayanlara destek olmak amacıyla için nakdi destek toplanıyor Van Beşyol Meydanı’nda kurulan mobil aşevi aracı ve...

Van’da Gazze yararına etkinlik düzenlendi
VAN
Yayınlama: 30.11.2023
A+
A-

Hayrat İnsani Yardım Derneği Van Bölge Temsilciliği, Gazze’de yaşanan vahşeti yaşayanlara destek olmak amacıyla için nakdi destek toplanıyor
Van Beşyol Meydanı’nda kurulan mobil aşevi aracı ve bağış kumbarasıyla Filistinli Müslümanlar için nakdi destek toplanıyor.
25 Ekim’de Van Beşyol Meydanı’nda hizmet vermeye başlayan mobil aşevi aracıyla vatandaşlara ücretsiz aşure ikramı yapılırken, alanında uzman pedagoglar tarafından Filistin’de yaşanan soykırım anlatılıyor. Açılan stantlarda Filistin davası hep canlı tutulurken bir yandan da nakdi bağış toplanıyor.
Yapılan bağış ve bilinçlendirme kampanyasına ilişkin konuşan Hayrat İnsani Yardım Derneği Van Bölge Temsilcisi Murat Özer, “Biz burada halkımızı Filistin noktasında hem bilinçlendirmeye çalışıyoruz hem de bu Filistin davasını aktif oalrak gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bir iki gün bahsedilmediği zaman hemen unutuluyor. Hiçbir şey olmamış gibi normal hayatımıza devam ediyoruz. Biz burada mobil aşevi ikram aracımızla hem halkımıza ücretsiz çay dağıtıyoruz hem de Filistin için nakdi bağış topluyoruz. Pedagog arkadaşlarımız da vatandaşlarımızı Filistin konusunda bilinçlendiriyor.” dedi.
30 Kasım tarihinde başlayan bağış kampanyasının 2 hafta sürmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.