Van’da direksiyon sınav yerleri değişiyor. İşte yeni yerler…

Van’da farklı nedenlerden dolayı direksiyon sınav yerleri değişiyor. Daha önce Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi’nden Düzyol Caddesi ve Kalecik TOKİ yoluna alınan sınav yerinde tekrar...

Van’da direksiyon sınav yerleri değişiyor. İşte yeni yerler…
VAN
Yayınlama: 11.12.2023
A+
A-

Van’da farklı nedenlerden dolayı direksiyon sınav yerleri değişiyor. Daha önce Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi’nden Düzyol Caddesi ve Kalecik TOKİ yoluna alınan sınav yerinde tekrar değişiklik yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi UKOME’de aldığı karar ile ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının yazılı sınav sonrasında girdiği uygulamalı direksiyon sınavının yerini değiştirilmişti. Daha önce Şabaniye Mahallesi’nde yapılan sınavlar, çok sayıda ölüm, yaralanma ve kazalara neden olduğu için Oto Sanayi arkasından bulunan Düzyol Caddesi ve Kalecik TOKİ yoluna alınmıştı.

İLÇELER KENDİ SINIRLARI İÇİNDE SINAV YAPACAK

Van’da her yıl artan ehliyet sınav başvurularından dolayı oluşan yoğunluğun önüne geçmek için yeni bir adım atılıyor. Buna göre yoğunluğu azaltmak ve olası trafik kazalarının önüne geçmek için merkez ilçeler direksiyon sınavını kendi ilçe sınırları içinde yapacak. Alınacak yeni kararla beraber Tuşba ilçesinde ikamet edenler, Oto Sanayi arkasından bulunan Düzyol Caddesi ve Kalecik TOKİ yolunda sınava girerken, İpekyolu ilçesinde ikamet edenler ise Şabaniye Mahallesi’nde bulunan eski sınav güzergâhında direksiyon sınavlarına girecek. Edremit ilçesinde ikamet edenler ise Yeni TOKİ’lerin bulunduğu Erenkent Mahallesi’nin alt yolunda yapılacak. Yeni kararın, yapılacak UKOME toplantısında alınması bekleniyor.

“ALINACAK YENİ KARAR YOĞUNLUĞUN VE KAZALARIN ÖNÜNE GEÇECEK”

Direksiyon sınavının yapılacağı güzergâhlar hakkında konuşan Van Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Sertaç Kütükoğlu, direksiyon sınavlarında yoğunluk yaşandığını söyledi.

Yer değişiklik talebinin ilgili mercilere iletildiğini belirten Kütükoğlu, “Yer değişikliği kararının UKOME toplantısında alınmasını bekliyoruz. Alınacak kararın yoğunluğun önüne geçeceğini ve olası kazaların önüne geçeceğini düşünüyorum. Bunu yanında sürücü adayları kendi ilçelerinde sınava girecekleri için sınava daha kolay gelebileceklerdir.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.